Šoigu Kinijoje. „Jie pagirdė jį arbata, o tada parengė pažymą, kad jis yra mafijos lyderis.“ Ką tai reiškia  ()

Šoigu vizitas Kinijoje pateikė netikėtumų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-27 Šoigu Kinijoje. „Jie pagirdė jį arbata, o tada parengė pažymą, kad jis yra mafijos lyderis.“ Ką tai reiškia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kariškiams buvo nepriimtina bendrauti su buvusiu šalies agresorės Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu. Tai, komentuodamas naujojo departamento vadovo Andrejaus Belousovo paskyrimą, interviu internetinio leidinio „GORDON“ vyriausiajai redaktorei Alesiai Bacman sakė Rusijos žmogaus teisių aktyvistas, projekto Gulagu.net įkūrėjas Vladimiras Osečkinas.

„Praėjusiais metais Sergejus Šoigu skrido į Kiniją susitikti su vadinamaisiais kinų kolegomis, nors būtent jie nepripažino jo savo kolega ir nelaiko savo kolega. Jo užduotis tada buvo susitarti su Kinijos kariškiais dėl pagalbos, dėl bendradarbiavimo. Nes visiškai aišku, kad Rusija čia viena negali prasiveržti – vienai pasipriešinti Ukrainai ir galingai JAV bei Europos pagalbai praktiškai neįmanoma“, – sakė Osečkinas.

Jis pažymėjo, kad Šiaurės Korėjos ir Irano, teikiančių Rusijai karinę pagalbą, rezervai „eina į pabaigą“.

Osečkinas teigė, kad 2024 m. yra „lemtingi, kertiniai metai“ ir neteisėtiems Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir Šoigu reikia Kinijos paramos.

 

„Kinai, žinoma, mandagūs žmonės: pagirdė arbata, įdėmiai išklausė, išsiuntė ilsėtis. O paskui parengė savo pažymą, kai kas ją vadina „charakteristija“, apie kurią pranešė Kinijos vadovybei, kuri buvo pasibaisėjusi ir šokiruota, ką Putinas siunčia į derybas, – pabrėžė Osečkinas. – Pagal šį dokumentą į jas skridęs asmuo yra mafijos, kuris kasmet iš Rusijos biudžeto ir Gynybos ministerijos pavagia milžiniškas pinigų sumas, lyderis.“

Kaip pažymėjo žmogaus teisių gynėjas, kartu su juo perėjo artimiausi Šoigu draugai ir bendražygiai, su kuriais jis „vogė dar Maskvos srityje, būdamas gubernatoriumi“.

 

„Ir ši korumpuota saujelė jau daugiau nei 15 metų laviruoja biudžeto lėšomis, darydama dalykus, už kuriuos Kinijoje reguliariai ir kasmet baudžiama mirties bausme – statoma prie sienos ir sušaudoma. Atitinkamai Kinijos kariuomenei amoralu ir nepriimtina kaip nors bendrauti su korumpuoto klano vadovu, kuris išduoda valstybės interesus ir vagia iš savo paties kariuomenės, kuriai vadovauja“, – apibendrino Osečkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(11)
(297)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()