Tai ne „Wagner“. Fronte pasirodė grėsminga jėga. Ką meta Rusija  ()

Rusija, siekdama pasiekti bent šiek tiek sėkmės Charkivo kryptimi, naudoja visas įmanomas priemones ir išteklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK žvalgyba pranešė, kad Vovčansko puolimo metu priešas metė Afrikos korpusą, kuris buvo suformuotas iš buvusių „vagneriečių“.

Ukrainos sausumos pajėgų rezervistų tarybos pirmininkas Ivanas Timočko sako, kad Rusija turi problemų dėl karių skaičiaus. Okupantai kažkada galėjo verbuoti kalinius, migrantus ar rusus, kurie buvo pasirengę kovoti ir mirti dėl pinigų, tačiau dabar tai padaryti daug sunkiau.

Timočko mano, kad dėl žmogiškųjų išteklių trūkumo Rusijoje atsirado poreikis plėsti žmonių verbavimo ribas.

„Rusai supranta, kad jiems itin sunku išlaikyti tokį kovos tempą, koks yra dabar. Todėl Afrika tapo ta vieta, kur galima įtempti vietos gyventojus į karą su Ukraina“, – pažymėjo jis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3569 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Okupantams naudinga pasitelkti samdinius iš Afrikos, nes atvykę iš kito žemyno kariauti Ukrainoje, jie tampa absoliučiai beteisiai.

„Tos sutartys, kurios buvo pasirašytos Afrikoje, virsta popieriukais. Samdiniams pažadėtas atlyginimas bus išmokėtas tik po tarnybos, o iki jos pabaigos ne visi išgyvens.“

Afrikos korpusas, kurį Rusija metė į Charkivo frontą, pasirodo ir kitose fronto linijos dalyse. Tai reiškia, kad jie perkeliami ten, kur reikia sustiprinti puolimą.

Samdiniams iš Afrikos taip pat sunku bendrauti su kitais kariškiais, nes retas iš jų kalba rusiškai. Šaliai agresorei šie žmonės neturi jokios vertės, išskyrus mirtį mūšio lauke.

 

„Putinui reikia žmogiškųjų išteklių ir technologijų, kad išlaikytų puolimo pagreitį. Didelio masto mobilizacijos vykdymas Rusijoje gali sukelti rimtų politinių iššūkių. Darbingiausi gyventojai pradėjo masiškai išvykti ankstesnės mobilizacijos metu“, – sako Timočko.

Visa Rusijos darbo rinka priklauso nuo darbingų vyrų, galinčių dirbti aukštos kvalifikacijos darbą, pritraukimo. Be to, Rusijos ekonomika daugiausia orientuota į vidaus rinką, todėl, anot Timočko, Putinas yra priverstas siųsti į karą tuos, kurie nedaro įtakos šalies agresorės vystymuisi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(7)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()