Į Ukrainą suvažiavo daug rusų, tarp jų ir Dūmos deputatas. „Ar tai kažkoks pokštas?“ Skelbiama Budanovo reakcija  ()

Lvive buvo surengtas didelis neskelbtas rusų susitikimas.

Dūmos deputatas



© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų regiono sostinė Lvivas netikėtai tapo didelio masto rusų susitikimo vieta. Susitikime dalyvavo daugiau nei keturiasdešimties Rusijos visuomeninių organizacijų atstovai. Kaip paaiškėjo, Lvive vyko Rusijos opozicijos forumas.

Tačiau nei Lvivo meras Andrijus Sadovijus, nei Lvivo regiono valstybės administracijos vadovybė, taip pat SBU, nebuvo įspėti apie tokio didelio masto įvykį ir apie tai sužinojo iš žiniasklaidos.

„Rašo, kad šiandien Lvive veikia kažkoks Rusijos opozicijos forumas. Dalyviai yra neva Chodorkovskis, Kasparovas, Feiginas, Šenderovičius ir kiti man nelabai žinomi vardai, ar tai kažkoks pokštas?“ –  „Facebook“ parašė miesto meras Andrijus Sadovijus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, kavos aparatai, belaidžiai siurbliai, išmanūs multimetrai, 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
3442 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

2) „Artillery Sidewinder X3 Pro“ - ypatingai geros kainos 2024-ų metų 3D spausdintuvas

3) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

4) „BLITZHOME BH-CM1503“ - aukščiausios kokybės kavos aparatas

5) „ANENG 683“ - išmanusis multimetras

6) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

Išsamiau

Paaiškėjo, kad tai ne pokštas. Rusijos opozicionieriai tikrai nusprendė surengti savo forumą Ukrainoje. Ir ne bet kur, o pačiame Lvive. Tačiau, kaip paaiškėjo, apie šį įvykį nebuvo informuotas ne tik Sadovijus. Neinformuota ir Lvivo regiono valstybės administracija, SBU taip pat nieko apie jį nežinojo. Kartu renginys nebuvo „pogrindinis“, nes jame dalyvavo Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

 

Apie šio renginio surengimą paskelbė buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas, kuris buvo vienas iš jo organizatorių. Tiesa, Chodorkovskis ir Kasparovas nedrįso atvykti į Lvivą, tačiau renginys vis tiek buvo reprezentatyvus. Į jį savo dalyvius delegavo daugiau nei 40 opozicinių organizacijų, taip pat trys savanoriai iš rusų batalionų, kovojančių prieš Putino režimą.

Beje, tai ne pirmas toks susitikimas. Steigiamasis Forumas įvyko prieš septynerius metus – 2017-ųjų gegužę Vilniuje. Tuo metu ten pirmininkavo Garis Kasparovas.

 

Nepaisant to, kad Lvive susirinko Putino režimo priešai, meras Andrijus Sadovijus stebisi, kad jis, kaip miesto vadovas, nebuvo įspėtas apie tokį įvykį.

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas palaikė tokio renginio surengimą.

„Tokie įvykiai priartina Putino režimo pabaigą ir prisideda prie visų jėgų, kurių tikslas – nuversti diktatūrą Rusijos Federacijoje ir nugalėti Kremlių kare prieš Ukrainą, konsolidacijos“, – sakė GUR vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(12)
(197)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: