„Turime absoliučiai absurdišką situaciją.“ Ukraina ant pralaimėjimo ribos. Kas nutiko  ()

Ukraina jau būtų pralaimėjusi karą...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronai tapo gelbėjimo ginklu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms esant dideliam artilerijos šaudmenų ir karių stygiui.

Tai teigiama „The New York Times“ straipsnyje.

Vyresnysis leitenantas Jurijus Fedorenko, žinomas šaukiniu „Achilas“, leidinio žurnalistams papasakojo apie savo nepilotuojamų orlaivių padalinio darbą. Mėnesius laiko jo bepiločių orlaivių komandos, priklausančios 92-ajai oro puolimo brigadai, užpildė Ukrainos gynybos spragas, sulaikydamos Rusijos puolimą, nukreiptą į Časiv Jarą Donecko srityje.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3362

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

„Achilas“ pažymi, kad be bepiločių orlaivių Ukraina jau būtų pralaimėjusi karą, o rusai „būtų buvę Kyjive“.

„Turime absoliučiai absurdišką situaciją, kai yra vienodi boksininkai, bet vienas iš jų gali smogti 10 kartų, o kitas tik vieną. Tai absoliutus absurdo teatras“, – komentuoja „Achilas“ dėl keliems mėnesiams sustabdyto ginklų tiekimo iš JAV.

Žiemą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko užkirsti kelią dideliam rusų proveržiui, tačiau vasario pabaigoje rusai pradėjo visapusišką puolimą prieš Časiv Jarą, sako „Achilas“. Pasitelkęs savo žvalgybinius bepiločius orlaivius, jis pamatė besiveržiančius rusų karius.

 

„Supratau, kad jie ateina“, – teigė jis. Tačiau neturėdami pakankamai artilerijos sviedinių, ukrainiečiai negalėtų pataikyti į Rusijos užnugario tiekimo linijas, kaip įprastai elgtųsi, siekdami užkirsti kelią atakai.

„Tai atsitiko po to, kai mums pritrūko amunicijos ir mūsų artilerija neturėjo kuo šaudyti“, – sako kariškis.

Pasak „Achilo“, balandžio viduryje rusai su 30 tankų ir šarvuočių surengė dar vieną šturmą Časiv Jaro link. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo sunaikinti mažiausiai 22 transporto priemones, tačiau dėl artilerijos trūkumo didžiąją dalį atakų įvykdė bepiločių orlaivių grupės. Tai buvo ne tik dronai-kamikadzės, bet ir dronai, numetę minas Rusijos šarvuočių kelyje. Į kai kurias transporto priemones prieštankiniais ginklais pataikė ir Ukrainos pėstininkai.

 

„Viskas, ką dabar galime padaryti su bepiločiais orlaiviais, tai juos sulėtinti“, – sakė kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()