„Lietuva dvi savaites ginsis pati.“ Oro pajėgos gal atvyks anksčiau  (2)

„Oro pajėgos galėtų atvykti anksčiau.“



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=800310032282077&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Rusijos Federacija užpultų Lietuvą, Lenkiją ar Rumuniją ar bet kurią kitą NATO šalį, jos turėtų pačios gintis dvi savaites iki joms į pagalbą atvyktų NATO pajėgos.

„Jei darysime prielaidą, kad nepradėjome ruoštis iš anksto, tai Rumunija ir visos kitos šalys - Lenkija, Lietuva, turės laukti dvi savaites, kol atvyks papildomos pajėgos“, – sakė B. Hodgesas.

Tokį požiūrį išsakė buvęs JAV pajėgų vadas Europoje atsargos generolas leitenantas Benas Hodgesas, kurį cituoja „Golos Ameriki“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Automobilio diagnostikos įrenginys, belaidės ANC ausinės, planšetės, „Xiaomi“ orų stotelės, akiniai dronų valdytojams ir kt. (Video)
4573 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „LAUNCH CR3001“ - automobilio diagnostikos įrenginys

2) „BlitzWolf BW-HP6 Pro“ - belaidės ANC ausinės

3) „N-One NPad Air“ - 4+64GB, Android 12 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

4) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

5) „Eachine EV100 “ - 5.8GHz, 72 kanalų FPV akiniai dronų valdytojams

6) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

7) „MUSTOOL“ - akumuliatorinis pjūklas, su 1 arba 2 baterijomis

Išsamiau

„Jei pagalvosite, kaip kuriama NATO gynyba, ypač priešakinių pajėgų kovinės grupės, šalių pajėgos, kurios sustabdys pirmąsias atakas, oro gynyba, sausumos gynyba, karinis jūrų laivynas, tai labai svarbi gynybos dalis yra ta, kad šalis turi suprasti, jog maždaug dvi savaites turės likti viena su priešu“, – skelbė jis.

Anot jo, tiek laiko prireiks organizuoti kitų sąjungininkių valstybių karius, taip pat visoms užpultos šalies sausumos pajėgoms organizuoti.

„Oro pajėgos galėtų atvykti anksčiau, kitų šalių – Turkijos ir Bulgarijos – karinės jūrų pajėgos taip pat galėtų atvykti šiek tiek greičiau“, – sakė šaltinis.

 

Generolas taip pat atkreipė dėmesį į Šiaurės Atlanto sutarties 3 straipsnį, kuriame teigiama, kad kiekviena Aljanso šalis turi turėti nacionalinį pajėgumą atsispirti priešui, kol sąjungininkų pajėgos ateis į pagalbą.

„Trečias straipsnis nėra labai gerai žinomas, bet iš čia kyla 2 %, kurie skirti gynybai“, – pridūrė Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(8)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)