„Tai buvo laikoma paslaptyje.“ Sensacinga žinia. Paaiškėjo, kas slapta apginkluoja Ukrainą  ()

Sovietiniai ginklai gabenami kontrabanda.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=800337048946042&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK slapta padeda Ukrainai ginklais kovoti su Rusijos okupantais. Britai taip pat padeda tiekti sovietų ginklus ukrainiečiams „kontrabanda“. Apie tai rašo „The Times“.

Pastaruosius dvejus metus Štutgarte, Vokietijoje, JAV kariuomenės bazėje, Vakarų pareigūnai bendradarbiauja su Ukrainos karo strategais rinkdami, paimdami ir pristatydami ginklus Ukrainai.

Šis centras vadinamas Tarptautine donorų koordinavimo grupe (IDCC). Ukrainos logistikos komandos naršo duomenų bazes, kad surastų reikiamą ginkluotę, kurią atgabena kolegos iš Vakarų.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3345

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Kai ginklai randami ir sąjungininkė šalis sutinka su perdavimu, IDCC pasirūpina, kad ginklai būtų atgabenti oru, sausuma arba jūra. Per IDCC JK vyriausybė planuoja savo karinę pagalbą Ukrainai, kuri vėliau įforminama.

Pasak britų viešai neatskleistos informacijos, ginklai į Ukrainą pristatomi dviem maršrutais. Nuo 2022 metų tiesioginiais skrydžiais iš JK į Lenkiją ukrainiečiams buvo gabenama milijonai šaudmenų, taip pat šaulių ginklai, tolimojo nuotolio raketos ir prieštankiniai ginklai.

Sunkioji ginkluotė, tokia kaip šarvuočiai, tankai ir artilerija, gabenama per Lamanšo sąsiaurį, esantį tarp JK ir Europos, o vėliau traukiniais per Europos šalis iki Ukrainos sienų.

 

Leidinio teigimu, JK „kontrabanda“ tiekia ir sovietinius ginklus, kurių atsargos per karą greitai išseko. Dalis dvišalės Londono pagalbos buvo panaudota Rusijos ginklų pirkimui visame pasaulyje, kad jie būtų perduoti Kyjivui.

Tai buvo laikoma paslaptyje, pažymėjo vienas gynybos šaltinis. Pašnekovas pridūrė, kad dalis ginklų atkeliavo iš šalių, kurių vyriausybės nori atlikti savo vaidmenį dėl Ukrainos pergalės, tačiau nenori, kad Rusija apie tai sužinotų.

Be to, kai kuriuose iš šių slaptų susitarimų JK „elgėsi kaip kontrabandininkė“ – pirko įrangą ir padėjo organizuoti jos perdavimą Ukrainos pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(6)
(115)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()