„Šnipų palydovai. Jų yra daugybė.“ Ką daro Kremlius  ()

Kremlius į Šiaurės Korėją pasiuntė inžinierius, kurie padėtų paleisti šnipų palydovus. Tai įvyko po Putino ir Kim Jong Uno susitikimo.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© pixabay (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/earth-space-satellites-tracking-79533/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybė Rusijos inžinierių ir kosmoso pramonės ekspertų atvyko į Šiaurės Korėją padėti Pchenjanui pasiruošti paleisti Rusijos žvalgybinius palydovus, Pietų Korėjos naujienų agentūrai „Yonhap“ pranešė šaltiniai kariniuose sluoksniuose.

Jie sakė, kad tai įvyko po to, kai Vladimiras Putinas praėjusį rugsėjį Rusijos Tolimuosiuose Rytuose susitiko su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu. Susitikimo metu Putinas, be kita ko, pažadėjo padėti Šiaurės Korėjai kosmoso srityje.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3340

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Rusijos specialistai nustatė nešančiosios raketos ir palydovo problemas, ir šiuo metu bando taisyti antrojo ir trečiojo etapų problemas. Dėl šios priežasties Pchenjanas atlieka daugiau raketų variklių bandymų, nei tikėtasi anksčiau, pažymėjo „Yonhap“ šaltiniai.

2023 metų lapkritį Šiaurės Korėja paleido pirmąjį savo žvalgybinį palydovą „Manrigyong-1“. Tai įvyko po dviejų nesėkmingų bandymų gegužę ir rugpjūtį. Tačiau Pietų Korėjos gynybos ministras Shin Won-sikas sakė, kad palydovas, nors ir skrido orbitoje, neveikė tinkamai.

 

Pchenjanas pažadėjo 2024 metais į orbitą paleisti dar tris šnipų palydovus. Šiaurės Korėja vieną iš jų gali paleisti nuo gegužės 27 iki birželio 4 d., pranešė Japonijos agentūra „Kyodo“. Nešančioji raketa su palydovu bus paleista Rytų Kinijos jūros ir Filipinų Lusono salos kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()