„Tarp jų ir Lietuva.“ NATO gali uždaryti dangų virš dalies Ukrainos. Kas vyksta  ()

Estija, JK, Lenkija, Kanada, Lietuva ir Prancūzija yra pasirengusios pratęsti paramą. Tačiau JAV ir Vokietija tam prieštarauja.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=800506138929133&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO šalys gali uždaryti dangų virš Vakarų Ukrainos. Šiuo metu vyksta derybos, tačiau galutinis sprendimas dar nepriimtas. Apie tai rašo BILD, remdamasis savo šaltiniais.

Estija, JK, Lenkija, Kanada, Lietuva ir Prancūzija yra pasirengusios plėsti paramą Kyjivui ir veikti tiesiogiai Ukrainos teritorijoje. JAV ir Vokietija tam prieštarauja.

Šiuo metu deramasi dėl kelių sričių vienu metu:

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3335

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Ukrainos pajėgų mokymas su NATO instruktoriais Ukrainos teritorijoje;

„Nereikėtų atmesti nuomonės, ar šimtai tūkstančių ukrainiečių turėtų skristi į Europą mokytis, ar geriau į Vakarų Ukrainą siųsti kelis instruktorius. Protingiau ir ekonomiškiau – siųsti instruktorius į Ukrainą“, – sakė buvęs Vokietijos gynybos ministerijos operatyvinio štabo vadas Nico Lange. Apie tai kalbėjo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

 

Logistika;

Nemažai NATO šalių, ypač JK, Kanada ir Estija, yra pasirengusios pristatyti ginklus ir amuniciją ne tik prie Ukrainos sienos, bet ir toliau palei fronto liniją. Keliose Vakarų šalyse kuriama „pažangios logistikos“ koncepcija.

Oro gynyba;

Diskutuojama apie Vakarų Ukrainos oro erdvės gynybą NATO priešlėktuvinėmis sistemomis. Šio projekto iniciatorė yra Lenkija, tačiau galutinio sprendimo dar nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()