Rusai giriasi apginklavę Ka-52 sparnuotąja raketa (Video)  (4)

„Kamov Ka-52“ yra rusiškas šturmo sraigtasparnis. Pagrindinė jo užduotis – artima antžeminių pajėgų parama iš oro. Tačiau rusai giriasi, kad suporavo Ka-52 sraigtasparnį su sparnuotąja raketa Ch-59/69. Tik kokio velnio?



© SergeyGromov (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Kamov_Ka-52#/media/File:KA-52.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ka-52 „Alligator“ yra didelis atakos sraigtasparnis su kontrarotaciniais (priešsukiniais) sraigtais. Tai yra gana įdomus orlaivis, sukurtas artimoms atakoms iš oro. Jis sukiojasi santykinai netoli mūšio lauko ir atakuoja priešus įvairiomis raketomis ar 30 mm automatine patranka. Kadangi Ka-52 turi laikytis netoli ukrainiečių, kad efektyviai atliktų savo užduotis, rusai prarado jau labai daug šių orlaivių.

Tačiau keista tai, kad dabar rusai giriasi, kad apginklavo Ka-52 sparnuotąja raketa Ch-59/69. Ch-59 lekia iki 290 km, o atnaujinta Ch-69 – apie 400 km. Tai yra gana keista, nes sparnuotųjų raketų leidimas nėra tokių orlaivių kaip „Alligator“ užduotis. Įprastai tokias raketas leidžia Su-34, Su-35, MiG-31, Su-30MK ir panašūs reaktyviniai lėktuvai.

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
2118 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Tiesa, įrodymų, kad jiems pavyko tai padaryti, rusai nepateikė. Išskyrus šį vaizdo įrašą, iš kurio sunku ką nors nuspręsti:

 

Ar tai apskritai įmanoma? Turbūt, bet sunkiai. Ka-52 gali nešti net toną bombų, bet jos padalinamos į bent du tvirtinimo taškus (dvi bombos po 500 kg). Tuo tarpu viena Ch-59 sveria daugiau nei 9 šimtus, Ch-69 – daugiau nei 8 šimtus kilogramų. Tik kam to reikia, kai Rusija turi labai daug lėktuvų, galinčių leisti tokias sparnuotąsias raketas?

Atsakymas paprastas – netikėtumo faktorius. Ukrainoje kaskart, kai Rusijoje pakyla Su-34, MiG-31 ar koks kitas sparnuotąsias raketas nešti galintis lėktuvas, skamba aliarmas. Tai yra gana dideli lėktuvai, kuriems reikia gerų pakilimo takų. Tuo tarpu Ka-52 kyla ir leidžiasi vertikaliai gal ir nuo lygios nepažliugusios pievos. Pastebėti sraigtasparnių pakilimą Ukrainai daug sunkiau ir niekas iš jų nesitiki tokių gilių smūgių. Be to, bent jau teoriškai Ka-52 gali leisti sparnuotąsias raketas iš gerokai artimesnio atstumo nuo fronto linijos ir taip suduoti gilesnius smūgius.

 

Gali būti ir taip, kad rusai tiesiog ieško kaip panaudoti likusius Ka-52. Naudoti juos arti fronto linijos dabar baisu, nes rusų sraigtasparniai labai kenčia. O iš toliau jie mažai ką gali nuveikti. Ka-52 gali laikytis labai žemai, artimai sekti vietovės reljefą ir taip pasislėpti nuo vidutinio ir tolimojo nuotolio oro gynybos sistemų. Sparnuotosios raketos tarsi suteikia galimybę rusams toliau naudoti šiuos sraigtasparnius nemetant jų į pavojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai (4)