„Sutarė 34 šalys.“ Bus audra. Galimas karių įvedimas iš Lietuvos ir Lenkijos  ()

Scenarijus, kai NATO šalys numuštų Rusijos raketas, yra mažai tikėtinas.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=800957065550707&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų valstybės partnerių kariai gali būti dislokuoti Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje.

Galimas karių įvedimas iš Baltijos šalių ir Lenkijos į Ukrainą yra visiškai normalus karinis-techninis ir strateginis bendradarbiavimas.

Karo ekspertas ir atsargos pulkininkas Piotras Černikas tai paskelbė vieno telemaratono metu.

„Taikos palaikymo misijoje Irake NATO nebuvo. 34 šalys dvišaliu formatu sudarė susitarimą su JAV ir išsiuntė ten savo karius. Neseniai vykęs Amerikos karas Afganistane – dalyvavo 15 šalių. Tokios tvarkos dvišalės sutartys yra absoliuti karinio-techninio ir strateginio bendradarbiavimo norma“, – pabrėžė P. Černikas.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2828

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Anot jo, ukrainiečių partnerių kariai gali būti dislokuoti Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje. Tai reiškia, kad įvyks pakeitimo procesas.

„Nereikia iškreipti tikrovės patiems sakant, kad lenkai kovos už mus. Ne, taip neatsitiks. Jei taip bus, greičiausiai vyks pakeitimo procesas – turime didžiulę Ukrainos ir Baltarusijos sieną, ten dislokuoti mūsų kariai“, – pabrėžė karo ekspertas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad scenarijus, kai NATO šalys numuštų Rusijos raketas, yra mažai tikėtinas.

Jei „Patriot“ paleistų raketą iš Lenkijos teritorijos ir numuštų tą pačią „Ch-101“ – tai jau tiesioginis karinis incidentas su Rusijos Federacija. Tai aktyvuoti 4 str. o tada 5, ar neaktyvuoti? Todėl mažai tikėtina, kad tai įvyks. Bet prasidėję pokalbiai mums naudingi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(16)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()