Sugebėjo nustebinti. „70 000 nesusitvarkė.“ ISW skelbia, kas nutiko  ()

Tai greičiausiai suteiks Ukrainos pajėgoms taktinių galimybių pradedant kontratakas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-28 Sugebėjo nustebinti. „70 000 nesusitvarkė.“ ISW skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISW analitikai, remdamiesi išanalizuotais duomenimis, pažymi, kad RF kariai puolamąją operaciją Charkivo srities šiaurėje pradėjo ribotomis pajėgomis ir ten dar nėra dislokuota reikšmingų rezervų, todėl sulėtėjo Rusijos pažangos ir puolimo operacijų tempai.

„Šis sulėtėjimas greičiausiai suteiks Ukrainos pajėgoms taktinių galimybių pradėti kontratakas, nors ukrainiečiai kol kas nevykdo ribotos kontrpuolimo operacijos, kuria siekiama visiškai išstumti Rusijos pajėgas iš šiaurinio Charkivo regiono“, – sakoma pranešime.

Šiuo metu Charkivo srities šiaurėje veikiančių Rusijos dalinių susiskaldymas ir akivaizdus rusų kariuomenės neryžtingumas įtraukti esamus rezervus į kovines operacijas rodo, kad RF kariai greičiausiai bandys padidinti Šiaurės grupės dydį prieš suintensyvinant puolimo operacijas Charkivo srities šiaurėje.

Pranešama, kad Šiaurės pajėgų grupėje pasienio zonoje buvo apie 35 000 karių, kai prasidėjo puolimo operacijos gegužės 10 d., o Ukrainos šaltiniai nurodė, kad Rusijos kariuomenė ketino sutelkti šioje zonoje nuo 50 000 iki 70 000 karių.

Ekspertai teigia, kad Rusijos kariai galėjo pradėti puolimą šiauriniame Charkivo regione anksčiau nei numatyta, tikėdamiesi įsitvirtinti prieš atvykstant JAV karinei pagalbai.

 

Todėl ISW apžvalgoje sakoma, kad per ankstyva Rusijos puolimo operacijų pradžia pakenkė jos sėkmei Charkivo srities šiaurėje.

Pranešama, kad Rusijos pajėgos sugebėjo nustebinti Ukrainos pajėgas gegužės 10 d. ir pasiekė taktiškai reikšmingų laimėjimų teritorijose, kurios, anot Ukrainos pareigūnų, buvo mažiau ginamos.

„Ukrainos pajėgos buvo įsitvirtinusios gynybinėse pozicijose rajone, o Rusijos pajėgos greičiausiai naudojosi savo taktiniais sugebėjimais, kad gana greitai pasiektų pranašumą prieš lengvai užimamas pozicijas rajone“, – priduriama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(4)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: