[ŽT] Švedijos prašoma neduoti Ukrainai „Gripen“ naikintuvų. Kas vyksta  ()

Ukrainai reikia daugiau naikintuvų. Prezidentas Volodymyras Zelenskis pats prašė Švedijos suteikti šalies gynybai „Saab JAS 39 Gripen“ naikintuvų ir Švedija tai svarstytų. Tačiau dabar sąjungininkai prašo Švedijos to nedaryti.


„Saab JAS 39 Gripen“
„Saab JAS 39 Gripen“
© https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Saab_39_Gripen_in_Swedish_service#/media/File:1025448_A_Swedish_JAS-39_Gripen_returns_to_the_play_areas_of_the_Arctic_Challenge_exercise_Sept._24,_2013.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-28 [ŽT] Švedijos prašoma neduoti Ukrainai „Gripen“ naikintuvų. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Saab JAS 39 Gripen“ yra geras ketvirtos kartos vienmotoris naikintuvas su galingomis elektroninės karybos galimybėmis, suderinamas su daugybe skirtingų raketų ir bombų. „Gripen“ pirmam skrydžiui pakilo 1988 metais ir pradėjo tarnybą jau 1996 m.

Švedija svarstytų šių naikintuvų suteikimą Ukrainai, bet jos prašoma neskubėti. Kodėl?

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4204 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

F-16 koalicija mano, kad Ukraina turi susikoncentruoti į F-16 priėmimą ir šių naikintuvų integravimą į savo oro pajėgas. F-16 yra didelis kalnas, į kurį Ukrainai teks įkopti. Pilotus ir techninį personalą galima paruošti santykinai greitai, bet reikės ir specifinės infrastruktūros, logistikos grandinių. „Gripen“ per daug išplėstų programą ir galimai apsunkintų F-16 integraciją.

 

F-16 naikintuvus Ukrainai jau pažadėjo Belgija, Nyderlandai, Danija ir Norvegija, pirmieji pristatymai įvyks dar šiemet. Švedijos gynybos ministras  Pålas Jonsonas teigia, kad nors „Gripen“ Ukrainai gali tapti aktualus ateityje, šiuo metu daugiausia dėmesio reikia F-16 programos įgyvendinimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(18)
(33)

Komentarai ()