[ŽT] Ukrainiečių „Bohdana“ rusų „Lancet“ taikiklyje. Netikėta atakos baigtis (Video)  ()

Ukrainiečiai didžiuojasi savo 155 mm haubica „Bohdana“. Tai yra jų pačių sukurta artilerijos sistema, kuri kartu yra ir įrodymas, kad ukrainiečiai Vakarų standartų link eina jau kurį laiką.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bohdana“ yra pirmoji ukrainietiška 155 mm haubica. 155 mm, žinoma, yra NATO, o jau ne rusiškas standartas. Tie standartai leidžia skirtingų šalių kariuomenėms dalintis amunicija, o tai karo metu yra labai svarbu. Pirmieji „Bohdana“ testai buvo atlikti dar 2018 metais, tarnybą ši haubica pradėjo 2022-aisiais. Vienas iš garsiausių „Bohdana“ darbų – Gyvačių salos išlaisvinimas.

Rusai nemėgsta „Bohdana“ ir kitų Ukrainos artilerijos ginklų ir juos aktyviai medžioja įvairiais būdais. Deja, bet „Lancet“ dronai yra vienas efektyviausių ginklų šiame kare, sunaikinęs ne vieną ukrainiečių šarvuotį ir haubicą.

[Vokietija] Fantastiški 21V suktukai-grąžtai tik 33€! Su 2 baterijomis, gausa priedų, reguliuojami greičiai, 25+3 padėtys ir kt.
2921 4

Nuostabai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Tačiau šįkart „Lancet“ negalėjo įveikti „Bohdana“:

 

Reikia pasakyti, kad šiai haubicai labai pasisekė. Atrodo, kad „Lancet“ prastai nusitaikė ir smūgis nebuvo labai sėkmingas. Ukrainiečiai patys gamina šiuos ginklus, todėl turi jiems atsarginių dalių ir ši „Bohdana“ netruks grįžti į tarnybą.

Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad ši „Bohdana“ atakuota Sumų regione, į kurį rusai tikriausiai vėl planuoja įsiveržti. Ukrainiečiai pasienio regionuose turi pasikliauti sava technika, nes JAV ir Vokietija neleidžia savo ginklų naudoti prieš taikinius Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()