„Esame priversti tai padaryti.“ Ukrainiečius ištiks šokas  ()

„Informacija bus perduodama Interpolui.”


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© jennyfriedrichs (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/ukraine-ukraine-flag-bicycle-7138616/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-28 „Esame priversti tai padaryti.“ Ukrainiečius ištiks šokas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tarptautinių pervežimų vairuotojai sąmoningai palieka savo automobilius netoli sienos ir pabėga – jie nori išvengti mobilizacijos ir likti užsienyje. Tokius pažeidėjus siekiama pripažinti vagimis.

Apie tai pranešė Tarptautinių vežėjų automobiliais asociacijos viceprezidentas Viktoras Balinas.

Jis pažymėjo, kad jau yra žinoma apie atvejus, kai vairuotojai, kurie buvo išvykę tarptautiniais reisais ir turėjo teisę kirsti Ukrainos sieną užsiregistravę sistemoje „Šliach“, tiesiog atsisako grįžti. Jie palieka krovininį transportą pasienyje.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4267 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Vairuotojai, vengiantys mobilizacijos, įmonėms sukelia papildomų sunkumų, nes vežėjas, kurio vairuotojas negrįžo į Ukrainą iš maršruto, tiesiog blokuojamas „Šliach“ sistemoje, todėl sumažėja skaičius tų, kurie gali būti siunčiami į užsienį.

Tačiau, pasak Viktoro Balino, ši situacija netrukus bus išspręsta, nes vyksta nuodugnus darbas, padedant teisininkams: 

„Manau, kad netolimoje ateityje kartu su teisininkais sukursime ir įtvirtinsime nuostatą, kad taip besielgiantys vairuotojai turės problemų su policija, nes toks poelgis bus traktuojamas kaip automobilio vagystė, vėliau perduodant atitinkamą informaciją Interpolui.“

 

Todėl net jei vairuotojas iš maršruto negrįš į Ukrainą, jis negalės įsidarbinti užsienyje: „Jie negalės dirbti užsienyje. Deja, esame priversti taip pasielgti.“

Dėl tokios padėties jau dabar smarkiai sumažėjo pervežimų – atitinkamą poveikį kitą savaitę gali pajusti eksportuotojai ir importuotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()