„Jie jau sukasi.“ F-16 pilotai netvardo emocijų. Kas vyksta (Video)  (2)

F-16 lėktuvai leis ukrainiečių pilotams kovoti su rusais daug lygesnėmis sąlygomis nei buvo pastaraisiais metais.


F-16
F-16
© Cp9asngf, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lockheed_F-16C_USAF_92-3894_PACAF_F-16_Demo_Team_RJNK.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-29 „Jie jau sukasi.“ F-16 pilotai netvardo emocijų. Kas vyksta (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Ukrainos pilotai treniruojasi skraidyti F-16 Danijoje, Belgija paskelbė, kad prisijungs prie donorų, o tai leis Ukrainai padidinti F-16 orlaivių parką. 

Oficialiame NATO profilyje X svetainėje buvo paskelbtas įrašas, kuriame matyti Ukrainos pilotų mokymo Danijoje, kurioje yra vienas iš kelių ukrainiečių mokymo centrų, užkulisiai. Vienas iš Ukrainos pilotų F-16 apibendrino taip: „Jie tikrai manevringesni nei „MiG“ ir labai lengvai sukasi. Kai pagalvoji apie posūkį, jie jau sukasi.“

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2828

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Be to, yra informacijos, kad Belgija taip pat Ukrainai turi pateikti dar 30 orlaivių, iš kurių pirmasis turi būti pristatytas 2024 m., o visi – iki 2028 m.

 

Ukraina turi gauti F-16 lėktuvus iš Danijos, Norvegijos ir Nyderlandų, o F-16A/B MLU (Mid-Life Update) – iš Belgijos. Tai 1990-aisiais modifikuoti ir aštuntajame dešimtmetyje gaminti naikintuvai.

Modernizuojant panaudotas naujas radaras, integracija su AIM-120 AMRAAM raketomis, tačiau tai mažesnės galios mašinos nei, pavyzdžiui, Lenkijos karinių oro pajėgų naudojami F-16C/D „Block“ 52+ lėktuvai.

Tačiau gali būti, kad Ukrainai skirti F-16 modernizuojami, kad būtų galima naudoti, pavyzdžiui, naujesnius ginklus. Tai AN/ASQ-213 HTS antgalius, leidžiančius visapusiškai panaudoti AGM-88 HARM raketas arba tikslias bombas iš JDAM-ER arba „Paveway“ šeimų.

 

Internete netgi pasigirsta pranešimų apie prancūziškų AASM „Hammer“ valdomų bombų integravimą su Ukrainos F-16, o tai yra precedento neturinti situacija, atsižvelgiant į prancūzų nenorą integruoti savo ginklus su amerikietiškomis mašinomis.

Verta pažymėti, kad F-16 lėktuvai nebus revoliucija, tačiau leis ukrainiečių pilotams kovoti su rusais daug lygesnėmis sąlygomis nei buvo pastaraisiais metais. Viena iš svarbiausių kovos priemonių yra AIM-120 AMRAAM raketos, aprūpintos aktyvia radaro galvute, todėl jos yra „uždekite ir pamirškite“ ginklas, kurio nuotolis yra maždaug arba daugiau nei 100 kilometrų, priklausomai nuo raketos versijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(6)
(115)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)