„Paslaptingi Ukrainos ginklai. Juos labai sunku aptikti.“ Pastebėtas neįtikėtinas „Mig-29“ (Video)  ()

Amerikietiška amunicija jau pasiekė Ukrainą.


GBU-39 bombos
GBU-39 bombos
© Master Sgt. Lance Cheung (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:SDB3.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė naujos nuotraukos, kuriose matomas Ukrainos lėktuvas „MiG-29“, gabenantis paslaptingą ginklą. 

[Vokietija!] Tik 110€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
3890

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pastarosiomis dienomis socialinius tinklus apskriejo nuotrauka, kurioje matyti amerikiečių bombos GBU-39, pakabintos po vieno iš Ukrainos naikintuvų sparnais. Kartu tai buvo pirmasis įrodymas, patvirtinantis, kad amerikietiška amunicija jau pasiekė Ukrainą ir kariams pavyko pritaikyti jai gabenti savo lėktuvus.

Tačiau nebuvo jokių įrodymų, kad ukrainiečiai atakuodami i&so, jau panaudojo minėtą progmenį rusų okupuotai Volčansko ligoninei, tačiau vis dar nebuvo 100 % tikrumo, kad tai amerikietiškos bombos, numestos iš Ukrainos naikintuvų. Iki šiol, nes internete pasirodė nuotrauka, kurioje matyti „MiG-29“ su penkiomis bombomis GBU-39, kabančiomis po sparnais (anksčiau galėjo būti panaudotos dar trys).

 

Bombos GBU-39 yra itin vertingas ginklas ukrainiečiams, visų pirma dėl ypatingos konstrukcijos ir uždelsto detonavimo sistemos. GBU-39 korpusas pagamintas iš volframo, kurio dėka į taikinį krintanti bomba gali prasiskverbti net į stipriai sutvirtintus betoninius objektus. Tai neabejotinas pranašumas atakų, vykdomų tokiose vietose kaip oro uostai ar bunkeriai, atveju.

GBU-39 gali sprogti su uždelsimu, todėl ją galima užprogramuoti taip, kad bomba, prasiskverbusi į įtvirtinimus, akimirksniu detonuotų ir sunaikintų viduje esančius taikinius (pvz., lėktuvus). Kitas svarbus privalumas – didelis tikslumas, paklaida 5-8 m.

 

Tai reiškia, kad numetus amuniciją iš lėktuvo galima labai tiksliai pataikyti į priešo pozicijas – taip pat ir tankiai užstatytose vietose. GBU-39 sparnai, kurie išsiskleidžia kritimo metu, taip pat yra atsakingi už didelį tikslumą.

Šios amerikietiškos bombos smūgio nuotolis yra daugiau nei 100 km. Skrydžio metu amuniciją sunku aptikti ir perimti dėl mažo dydžio (apie 1,8 m ilgio, 0,2 m skersmens ir 1,4 m sparnų ilgio, o bendras svoris 130 kg). Amerikiečiai taip pat užtikrino, kad GBU-39 būtų atspari trukdžiams, o tai svarbu, kai kai kurios vakarietiškos sistemos susiduria su didėjančiu Rusijos elektroninio karo įrankių pasipriešinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()