Tai įeis į karo istoriją. Fronte pasirodė neįtikėtinas išradimas. Į mūšį stoja „FrankenSAM“ (Foto)  ()

Tai nėra aukščiausios klasės sistemos, tačiau jų pakanka kovai su atakos lėktuvais, sraigtasparniais, dideliais bepiločiais orlaiviais ir sparnuotosiomis raketomis.



© front_ukrainian (Asmeninis albumas) | https://x.com/front_ukrainian/status/1795339850373337287?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1795339850373337287%7Ctwgr%5Eb3a9720505c41a8335f7601

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi didelių problemų dėl priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos, nes įrangos tiekimas iš Vakarų yra per mažas, palyginti su jos poreikiais, o jos raketų, skirtų posovietinėms sistemoms, atsargos jau išsekusios arba išnaudotos.

Posovietinių sistemų hibridai su vakarietiškomis raketomis, vadinami „FrankenSAM“, bando užpildyti spragą.

Raketas posovietinėms sistemoms gauti labai sunku, nes dažniausiai jos buvo gaminamos tik Rusijoje. Savo ruožtu technikos atsargos, kurias iki šiol gaudavo Ukraina, atkeliaudavo iš šalių, norinčių atsikratyti posovietinių sistemų (daugiausia NATO rytinio flango šalių) arba norinčių jas perparduoti, sandėlių.

Antrajai kategorijai priklauso Jordanija, aprūpinusi Ukrainą raketų sistemomis 9K33 „Osa“ arba 9K35 „Strela-10“. Tačiau tokių šalių sąrašas buvo gana nedidelis ir, pavyzdžiui, Graikija ir Bulgarija, kurios turi nemažas posovietinių raketų atsargas, su jomis nenori taip lengvai skirtis.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2875

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dėl šios priežasties kilo idėja pritaikyti posovietines sistemas Vakarų raketoms palaikyti, kuri 2020-aisiais jau buvo vykdoma Lenkijoje ir Čekijoje. Informacija apie tokių hibridų panaudojimą Ukrainoje pasirodė prieš kelis mėnesius, tačiau tik dabar internete pateko „FrankenSAM“ sistemos, paremtos „Buk-M1“ sistema, suporuota su RIM-7 „Sea Sparrow“ arba RIM-162 ESSM raketomis, nuotrauka.

Didžiausias iššūkis, ko gero, buvo sovietinio radaro, veikiančio skirtingais dažniais nei RIM-7 „Sea Sparrow“ ir RIM-162 ESSM raketų radaras, bei priešlėktuvinės sistemos programinės įrangos pritaikymas skirtingų skrydžio charakteristikų raketoms. Greičiausiai čia buvo naudojami radarų komponentai iš JAV ar Europos.

 

Verta paminėti, kad minėtos raketos neturi savo radiolokacinių bangų siųstuvų ir yra nukreipiamos į taikinius, apšviečiamus paleidimo įrenginio radaru. Šis senesnis ir pigesnis sprendimas reikalauja nuolatinio taikinio radaro sekimo, kol į jį bus pataikyta.

Tai nėra aukščiausios klasės sistemos, tačiau jų pakanka kovai su atakos lėktuvais, sraigtasparniais, dideliais bepiločiais orlaiviais ir sparnuotosiomis raketomis. Kitas privalumas – geras RIM-7 „Sea Sparrow“ raketų ir kitų AIM-7 „Sparrow“ variantų prieinamumas NATO šalyse.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: