Konfliktas su Kadyrovu. Kremlius priima sprendimą. Skelbiamas „baltasis triukšmas“ (Video)  ()

Rusijos specialiosios tarnybos spręs dvi problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgybos duomenimis, prie sienos su Ukraina Sumų regione esančios priešų grupės dydis svyruoja nuo 12 iki 15 tūkst. Manoma, kad jie turi taktines užduotis, pavyzdžiui, pasienio zonoje siekti sukurti įtampą. Karo ekspertas Dmitrijus Snegiriovas apie tai kalbėjo per pokalbį „Glavred“.

Anot jo, tokio scenarijaus negalima atmesti. Ypač turint omenyje Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kyrylo Budanovo perspėjimą apie galimą įtampos eskalavimą Sumų kryptimi.

„Ukraina atsižvelgė į Rusijos okupantų veiksmus Charkivo kryptimi ir buvo surengta evakuacija iš Sumų srities, iš pasienio zonų, kad būtų išvengta civilių aukų“, – pabrėžia Snegiriovas.

Sumų kryptimi, anot Snegiriovo, Rusijos specialiosios tarnybos spręs dvi problemas.

„Pirmoji – įtampos eskalavimas pasienio zonoje. Antrasis yra Kadyrovo armijos utilizacija. Neatsitiktinai Sumų kryptimi buvo perdislokuoti keturi Kadyrovo karių batalionai „Achmat“, kurie asmeniškai pavaldūs Ramzanui Kadyrovui. Rusijos grupei šia kryptimi vadovauja generolas pulkininkas Lapinas, turintis asmeninį konfliktą su Kadyrovu“, – priduria ekspertas.

Jis pabrėžia, kad Ramzanas Kadyrovas daug kartų kritikavo Lapiną už jo veiksmus ir Ukrainos kontrpuolimo Charkivo-Lymano kryptimi pasekmes. „Todėl, greičiausiai, kalbame apie tai, kad Kadyrovo daliniai buvo perduoti Lapinui neatsitiktinai“, – sako ekspertas.

 

Snegiriovas nurodė, kad pagrindinė Rusijos specialiųjų tarnybų užduotis bus likviduoti Kadyrovo būrius ir sukurti naują įtampos zoną Sumų regione.

„Charkivo operacija yra „baltasis triukšmas“, kad nukreiptų Kadyrovo dėmesį: „Eskalavome įtampą Charkivo kryptimi, todėl keturių batalionų perdislokavimas siejamas su panašiu galimu scenarijumi Sumų kryptimi. Ir jei šis scenarijus išsipildys, greičiausiai bus sunaikinti keturi R. Kadyrovo karių batalionai“, – pažymi jis.

 

Eksperto teigimu, šiuo metu Rusijoje tvyro antiislamiška isterija, kurią išprovokavo teroro išpuolis „Crocus City Hall“ pastate.

Jis taip pat pažymėjo, kad R. Kadyrovo teiginiai apie asmeninės armijos, kuri yra išskirtinai jam pavaldi, buvimą, netinka nei politinei, nei karinei Rusijos Federacijos vadovybei.

„Todėl bus naudojamos atsakomosios priemonės, kad būtų sumažinta galimybė panaudoti „Achmat“ dalinius kaip politinio ir karinio spaudimo Rusijos vadovybei svertą“, – apibendrina jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(177)
(3)
(174)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: