„Ukrainos kariškiai turėjo gauti įsakymą atsitraukti.“ Košmaras fronte. Ką skelbia pulkininkas  ()

„Rusai pajuto silpnumą ir tuo pasinaudojo.“


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© artellliii72 (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/main-battle-tank-military-vehicle-6836844/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdama sustabdyti rusiškas valdomas aviacines bombas (KAB), Ukraina turi smogti Rusijos teritorijai visais turimais ginklais. Tam tinka ir ATACMS sistemos. Taip interviu portalui LIGA.net sakė  JAV karinių oro pajėgų atsargos pulkininkas Cedricas Leightonas.

Jis pakomentavo, kad Charkivo srities pasienio zonoje rusai, kaip ir Donbase, naikina absoliučiai viską. Priešas Ukrainos gyvenvietes paverčia išdeginta žeme, ypač destruktyvios yra KAB.

„Kad Ukraina galėtų sustabdyti KAB, ji turėtų smogti Rusijos teritorijai visais turimais ginklais. Tai apima JAV ir Europos šalių ginklus. Šiam tikslui puikiai gali pasitarnauti ATACMS sistemos“, – sakė jis.

Pasak jo, rusai galėjo pereiti į puolimą Charkivo srityje dėl kelių veiksnių. Visų pirma jie matė, kad teritorija buvo prastai ginama, o Ukraina turėjo riboti šaudmenis ir gyvąją jėgą.

Naujas pasaulio rekordas! „Akimirksniu.“ Rubiko kubą surinko 10 kartų greičiau nei žmogus (Video)
4945 13

Robotas Rubiko kubą tiesiogine prasme sudėjo akimirksniu.

Išsamiau

„Rusai savo trūkumą papildė. Geografiniu požiūriu Volčansko apylinkės yra netoli Rusijos logistikos centro Belgorode, todėl jiems buvo palyginti lengva judėti link Charkivo. Šis puolimas tapo įmanomas dėl gyvosios jėgos ir amunicijos trūkumo Ukrainos pusėje ir naujų karių bei amunicijos atsargų iš Rusijos pusės. Ukrainos sienos gynyba turi būti stipresnė. Rusai pajuto silpnumą ir tuo pasinaudojo“, – pabrėžė ekspertas.

Jis pažymi, kad rusus apriboja tiekimo linijos, jų pajėgumai ir atstumas, kurį jie turi įveikti iki fronto už Rusijos teritorijos ribų. Vietomis jiems pavyko prasiveržti 10-15 kilometrų, tačiau kol kas ukrainiečių gynėjai juos nuo Charkivo sulaiko.

Tuo pat metu pačiam Charkivui nuolat gresia ilgojo ir vidutinio nuotolio artilerijos smūgiai, bombardavimas ir raketų atakos.

 

Amerikiečių pulkininkui taip pat buvo užduotas klausimas, ar situacija pasikeis, kai fronto liniją pasieks ginklai iš JAV.

„Dalis JAV ginklų jau yra Ukrainoje. Tai bus nuolatinis procesas, kai ginklai bus atgabenami į frontą, kad būtų galima juos sukoncentruoti. Gali prireikti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių, kol bus gautas toks kiekis ginklų, kokio reikia frontui stabilizuoti, o tada situacija pasikeis Ukrainos naudai“, – sakė Leightonas.

Kaip teigia pulkininkas, kai ginklai atsidurs tinkamose fronto vietose, mūšio lauke įvyks atitinkami pokyčiai. Jis išreiškė viltį, kad Ukrainos kariuomenė sustabdys rusų puolimą ir tinkamu laiku panaudos tinkamą taktiką.

Jis mano, kad dabar Rusija nori pasinaudoti gyvosios jėgos pranašumu. Vienas iš būdų – priversti Ukrainą taip išskleisti savo pajėgas, kad jos taptų neefektyvios gynyboje. Ukrainos kariuomenė turi to išvengti.

 

„Ukrainos žvalgyba turi pateikti vadovybei tikslų Rusijos karių koncentracijos įvertinimą. Šios sankaupos turi būti sunaikintos. Jei tai nebus padaryta, Ukrainai turės rimtų pasekmių“, – mano Leightonas.

Įsakymas atsitraukti. Jis taip pat pažymėjo, kad Avdijivkos gynėjai pademonstravo didelę drąsą, tačiau Rusijos panaudotos KAB gerokai susilpnino ukrainiečių gebėjimą išlaikyti gyvenvietę. Jo nuomone, Ukrainos kariškiai turėjo anksčiau gauti įsakymą atsitraukti ta kryptimi. Kaip pažymėjo ekspertas, Ukrainai reikia oro priedangos sausumos pajėgoms ir tiesioginių mūšių su Rusijos aviacija. Jei Kyjivas turėtų pakankamą kiekį tokių pajėgumų, galbūt Avdjivka vis dar būtų kontroliuojama Ukrainos kariuomenės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(3)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()