„Įsiveržė iš Baltarusijos.“ Jungiasi vadovybė  ()

Putinas nori priversti Lukašenką.



© AKIpress news (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=TDbXs03vqzk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas nori priversti Lukašenką aktyviau dalyvauti kare prieš Ukrainą. Tai teigiama populiaraus lenkų leidinio „Rzeczpospolita“ straipsnyje (vertimas iš lenkų kalbos – svetainė Charter97.org).

„Baltarusija turi labai išvystytą oro gynybą, ir aš neatmetu, kad Putinui reikia Minsko paramos, kad apimtų netoliese esančias Briansko ir Kursko sritis. Nes Rusijos oro gynyba yra pilna skylių“, – leidiniui sakė Oleksandro Razumkovo centro užsienio politikos ir tarptautinio saugumo programų vadovas Oleksijus Melnikas.

Lukašenka jau kartą išdavė Ukrainą, juo niekas nebepasitiki. Todėl pasienyje su Baltarusija dislokuotos rimtos Ukrainos kariuomenės pajėgos, pastatyti gynybiniai įtvirtinimai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3247 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

2022 m., kai rusai įsiveržė iš Baltarusijos teritorijos ir iš ten skriejo raketos, Ukraina priėmė politinį sprendimą nesmogti Lukašenkos režimui, kad neduotų preteksto jo kariuomenės dalyvavimui šiame kare. Šį kartą, po dvejų metų karo, Kyjivo atsakas gali būti visiškai kitoks. Ukraina demonstruoja vis radikalesnį požiūrį, įskaitant atakas Rusijos teritorijoje“, – sako jis.

Ukrainos koviniai bepiločiai orlaiviai pasiekia daugybę naftos perdirbimo įmonių giliai Rusijoje. O neseniai jie atakavo Rusijos tolimojo nuotolio radiolokacinę stotį „Voronež M“, esančią Orske (Orenburgo sritis). Tai daugiau nei 1800 kilometrų nuo Ukrainos ir Rusijos sienos.

 

Panaši Rusijos stotis „Volga“ yra netoli Baltarusijos Baranovičių (tai tik 120 km nuo Ukrainos sienos). Netoli Vileikos (mažiau nei 300 km nuo sienos su Ukraina) nuo sovietinių laikų įsikūrusi Rusijos ryšių bazė „Antej“, per kurią Rusijos karinio jūrų laivyno vadovybė jungiasi su povandeniniais laivais Atlanto, Ramiojo ir Indijos vandenynuose.

Lukašenka, žiūrėdamas į Rusijoje degančių naftos perdirbimo gamyklų žemėlapį, negali neatsižvelgti į tai, kad vos 40 kilometrų nuo sienos su Ukraina, Mozyriuje, yra viena iš dviejų jo naftos perdirbimo gamyklų, tiekiančių degalus baltarusiams. Be to, dauguma Baltarusijos gynybos pramonės įmonių priklauso Kyjivo turimų Ukrainos dronų ir raketų diapazonui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(339)
(17)
(322)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()