Naujas Čečėnijos ministras pristatė savo pavaduotojus. Net rusiškiems standartams tai yra juokinga  ()

Čečėnija turi naują kūno kultūros ir sporto ministrą. Tiesa, net ir rusiškiems standartams tai yra šokiruojantis politinis žingsnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ramzanas Kadyrovas amžinai negyvens. Valdžią jis turės iki gyvenimo pabaigos, nes už jį nereikia balsuoti. Rusija nėra demokratinė ar normali valstybė ir Čečėnija yra jos dalis, todėl tai nestebina.

Tačiau kai kurie standartai Čečėnijoje egzistuoja bent jau oficialiai. Pavyzdžiui, nepotizmas ten draudžiamas, o aukšto rango pareigūnai privalo turėti aukštąjį išsilavinimą.

Nepotizmas? Kadyrovas neseniai savo 18 metų sūnų Achmatą paskyrė kūno kultūros ir sporto ministru. Dabar jis pristatė savo pavaduotojus – Umarą Daudovą, Čečėnijos ministro pirmininko Magomedo Daudovo sūnų, ir Achmadą Chadžį Delimchanovą, Dūmos deputato Adamo Delimchanovo sūnėną.

Aukštasis išsilavinimas? Na, nėra informacijos, kad kuris nors iš šių jaunuolių būtų baigę universitetą. Pats ministras Kadyrovas jo tikrai neturi aukštojo išsilavinimo, nes jam yra 18 metų. Jo pavaduotojai taip pat beveik garantuotai neturi jokio išsilavinimo.

 

Net pagal Rusijos politinę kultūrą tai yra šokiruojanti politinė karjera. Netylant spėlionėms apie Ramzano Kadyrovo sveikatą susidaro įspūdis, kad jis tiesiog ruošia savo sūnus perimti šalies valdymą. Čečėnija buvo pats pirmasis Putino projektas tapus prezidentu. Jis okupavo ir aneksavo šią šalį, o dabar čečėnai kovoja jo karą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()