„Rusams tai labai nepatinka.“ Baltijos jūroje galingi įvykiai  ()

Rusams labai nepatinka, kad Baltijos jūra tapo NATO jūra.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© УКРАИНА СЕГОДНЯ - ГРОШІ (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=5Q4JHsjoUkM

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-02 „Rusams tai labai nepatinka.“ Baltijos jūroje galingi įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Rusija ėmėsi nemažai provokuojančių veiksmų Baltijos jūros atžvilgiu. Pirmiausia Rusijos gynybos ministerija paskelbė sprendimo projektą dėl vienašališko Lietuvos ir Suomijos jūros sienos panaikinimo Baltijos jūroje.

Pagal dokumentą, kuris vėliau buvo ištrintas, kai jis buvo paviešintas internete, Rusija ketino deklaruoti dalį akvatorijos rytinėje Suomijos įlankos dalyje, taip pat prie Kaliningrado srities Baltijsko ir Zelenogradsko miestų kaip jos vidaus jūros vandenis.

Rusijos pasieniečiai iš Estijos vandenų savavališkai pašalino Narvos upės laivybos kanalą žyminčius plūdurus, kuriuos abi šalys įrengė abipusiu susitarimu prieš visapusišką invaziją į Ukrainą.

„BlackSeaNews“ svetainės vyr. redaktorius, Juodosios jūros strateginių studijų instituto stebėsenos grupės vadovas Andrijus Klimenko interviu su „Glavred“ paaiškino, kodėl Rusijos netenkina sienos Baltijos šalyse.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3377 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

– Šis Rusijos vyriausybės sprendimo projektas buvo paskelbtas teisės aktų portale, o tada, greitai sureagavus visuomenei, buvo pašalintas. Tačiau įdomus pats faktas, kad šie Rusijos gynybos ministerijos ketinimai nutekėjo į viešąją erdvę.

Rusai, manau, nepagalvojo ir todėl paskelbė jį, dėl to vėliau greitai pašalino projektą. Tačiau tai taip pat gali būti informacinė operacija reakcijai ištirti.

Tiesą sakant, visus klausimus, susijusius su bet kurios valstybės jūrinėmis ribomis, reglamentuoja tarptautinė jūrų teisė. Šių klausimų niekas niekada nesprendžia vienašališkai.

 

Bet neatmetu, kad tai gali būti įprasta Rusijos Federacijos gynybos ministerijos kvailystė, kuri nepagalvojo apie tarptautinę kaimynių reakciją.

– Švedijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas M. Bydenas mano, kad Putinas taikosi į Švedijos Gotlando salos užėmimą, nes, anot jo, kas valdo šią salą, valdo ir Baltijos jūrą. Kiek svarbu rusams kontroliuoti šią jūrą – ar Rusijos Federacija gali planuoti atitinkamus karinius manevrus?

Tai, kad Rusijos Federacija gali turėti tokių planų yra aišku, ir pas būrėją nereikia eiti. Tokių planų tikrai turi šiandieninė imperatoriškoji imperija. Kadangi rusams labai nepatinka, kad Baltijos jūra tapo NATO jūra – tai jiems nepalanki karinė-strateginė situacija. Be to, verta prisiminti sabotažą ryšio linijose, o tai yra povandeniniai kabeliai, dujotiekiai, internetas ir telefono tinklai.

 

Be Baltijos, Rusijai nepatinka jūrinės sienos Arktyje. Ir tai bus kitas jos užsienio politikos serijos epizodas, nes dėl visuotinio atšilimo Šiaurės jūros kelias vis labiau atveriamas komercinei laivybai ištisus metus. Juk jei anksčiau laivyba ten vykdavo kelis mėnesius, tai dabar šis maršrutas pamažu tampa visaverčiu jūrų maršrutu. Be to, jis jungia Rusijos Federaciją su Kinija, kuriai taip pat skiriamas didesnis toje pasaulio dalyje esančių šalių dėmesys.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(5)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()