„Mes mirštame.“ Mitas žlugo. Ukrainos kariai skelbia, kas nutiko „Abrams“ tankams  ()

Tankistai vardijo trūkumus.


„Abrams“ tankas
„Abrams“ tankas
© DoD photo By Staff Sgt. Aaron Allmon, U.S. Air Forcei (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:U.S._Army_M1A2_Abrams_Iraq_2005_retouched.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiški „Abrams“ tankai, kurie buvo perkelti į Ukrainą, turi nemažai silpnų vietų ir trūkumų. Tai verčia suabejoti tokių šarvuočių naudojimo efektyvumu.

Ukrainos „Abrams“ įgulos nariai apie tai kalbėjo CNN.

Ukrainos gynėjai leidiniui teigė, kad amerikiečių tankas neturi šarvų, galinčių atlaikyti šiuolaikinius ginklus.

Jo šarvai šiuo metu yra nepakankami. Jie neapsaugo įgulos. Tiesą sakant, šiandien vyksta dronų karas. Todėl dabar, kai tankas išrieda, jie (rusai – red.) visada bando jį pamušti“, – pasakojo kovotojas su šaukiniu „Džokeris“.

[Vokietija+REKORDINĖ KAINA] Fantastiškas dronas, kokio jau seniai ieškojote - dvi kameros su 6K, 56 min. vienu įkrovimu ir APP (Video, „LSRC LS-38“)
6360 14

Labai gera kaina ir savybės

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kitas kareivis, šaukiniu „Dnepras“, pažymėjo, kad „Abrams“ yra Rusijos okupantų „taikinys numeris vienas“.

47-osios mechanizuotosios brigados atstovai žurnalistams sakė, kad 31 tankas „Abrams“, kurį gavo Ukraina, yra dislokuotas netoli fronto linijos, rytiniuose regionuose.

Nepaisant JAV pareigūnų teiginių, kad tankai buvo atitraukti nuo fronto linijos, Ukrainos gynėjai teigia, kad kai kurie iš jų vis dar ten naudojami.

„Abrams“ ekipažo nariai pažymėjo, kad tanko trūkumai išryškėjo mūšiuose dėl Avdijivkos, kai vairuotojas neteko kojos dėl pramuštų šarvų.

 

Jie taip pat pridūrė, kad lietaus ar rūko metu vandens kondensatas gali pažeisti tanko viduje esančią elektroniką.

Anot karių, JAV perdavė Ukrainai netinkamos rūšies „Abrams“ šaudmenis, kurie reikalingi kovinėms operacijoms.

Tai, ką turime, yra labiau skirta tiesioginėms tankų kovoms, kurios nutinka itin retai. Daug dažniau vykdome artilerijos smūgius. Pavyzdžiui, jums reikia sunaikinti medį ar pastatą. Buvo atvejis, kai paleidome 17 sviedinių į namą, o jis vis dar stovėjo“, – pasakojo kovotojas su šaukiniu „Džokeris“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(46)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()