Jų yra 31 ir visi jie „taikinys numeris vienas“. Ukrainiečiai skelbia neįtikėtiną žinią  ()

Verčia abejoti jų naudingumu karo fronte.


Tankas „Abrams”
Tankas „Abrams”
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=NR5pWBy-6Fk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos įgulos, dirbančios su JAV perduotais „Abrams“ tankais, papasakojo apie daugybę šarvuočių trūkumų, kurie verčia abejoti jų naudingumu karo frontuose. Apie tai rašo CNN.

Pasak žurnalistų, Vokietijoje apmokytos įgulos sakė, kad transporto priemonėms – 10 mln. dolerių vertės JAV kariuomenės pagrindiniams koviniams tankams, kurie buvo naudojami Irake prieš Sadamo Huseino pajėgas ir sukilėlius – trūksta šarvų, galinčių sustabdyti šiuolaikinius ginklus.

„Šiuo metu jos šarvuotė yra nepakankama. Ji įgulos neapsaugo. Dabar vyksta dronų karas. Kai tankai išvažiuoja, priešas visada bando į juos pataikyti“, – sakė įgulos narys šaukiniu Džoker.

Mini kamera tik 9,99€! 1080P, naktinis filmavimas, judesio daviklis, WiFi, APP ir kiti privalumai
3708 5

Fantastiškos kainos kamera

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Nuostabaus funkcionalumo

Išsamiau

Jo kolega Dnepr pridūrė, kad jie yra „taikinys numeris vienas“.

„Be apsaugos įgula mūšio lauke neišgyvens“, – sakė jis.

Pasak 47-osios mechanizuotosios brigados kariškių, visi į Ukrainą išsiųsti „Abrams“, kurių yra 31, dislokuoti netoli fronto linijos rytuose.

Balandžio mėn. Pentagono pareigūnai teigė, kad „Abrams“ buvo atitraukti nuo fronto linijos dėl Rusijos dronų keliamos grėsmės, nors 47-oji brigada teigė, kad kai kurie iš jų vis dar veikia nepaisant nustatytų trūkumų.

 

„Tai, ką turime, yra labiau skirta tiesioginei kovai tankas prieš tanką, kuri yra labai reta. Daug dažniau mes veikiame kaip artilerija. Kaskart, kai uždelsia įranga ar vėluoja pagalba, tai „Abrams“ įgulos kariams kainuoja gyvybes. Turiu tik vieną klausimą: kodėl tai taip ilgai trunka? Mes gaištame laiką. Mums tai reiškia mirtį“, – apibendrino kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(4)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()