ATACMS, „Storm Shadow“... „Pataikyta su garantija“  ()

„Tai prestižo reikalas.“



© Крымский Мост (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=EzcERXtqpFE&t=14s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba užpuolė Rusijos katerius „Tunec“. Jie saugojo Krymo tiltą. Jūrų dronai „Magura V5“ pataikė į įsibrovėlių katerius netoli Čornomorskės kaimo, Eupatorijos srityje.

Kiek sudėtinga ši operacija? Tinklalapis Charter97.org paklausė Ukrainos karo analitiko, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko Petro Černiko:

– Tai linijinė operacija, joje nėra nieko ypatingo. Užpulti kateriai buvo ne koviniai, o palydos laivai. Operacijoje galėjo dalyvauti iki 10 desantininkų su atitinkamais šaulių ginklais. Tokie ginklai gali išmušti šias karinio jūrų laivyno sistemas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 5,52€! Puikūs šakotuvai, multimetrai, uodų lempos-gaudyklės, „Lenovo“ planšetės, robotai siurbliai ir kt. (Video)
3832 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANENG A3010“ - labai funkionalus multimetras

2) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

3) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

4) „Lenovo Tab K10 Pro“ - 4+64GB, Android 12 planšetė, globali versija

5) „Ultenic TS1“ - 2in1 robotas siurblys su atliekų dėžute

6) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

Išsamiau

Tai prestižo reikalas: laivyno neturinti Ukraina Rusijos Juodosios jūros laivynui smogia rimtus ir skausmingus smūgius. Būtina sumenkinti Rusijos valstybės, kaip „didžios jūrinės galios“, įvaizdį.

Pridursiu, kad labai gerai, kad būtent šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos bando, kaip šios nepilotuojamos sistemos gali veikti. Tačiau primenu, kad labai sunku pulti Krymo tiltą, nes ten yra šoniniai įtvirtinimai, taip pat povandeniniai ir paviršiniai tinklai. Bet reikia bandyti. Apskritai tai yra linijinis kovos darbas.

 

– Kiek dabar pažeidžiamas Krymo tilto saugumas? 

– Imant priešlėktuvinių raketų dangos požiūriu, Krymo tiltas yra tankiausias Žemėje, jis geriau apsaugotas nei Maskva. Į jį reikia ir galima pataikyti, bet tik su didžiuliu skaičiumi raketų: 50–60 ATACMS, 30–40 „Storm Shadow“, mažiausiai 50 dronų, kurie perims oro gynybą. Turi būti pataikyta su garantija, kad kelios atkarpos įkristų kelis šimtus metrų į vandenį. Tada jie negalės jų pataisyti. Naikinti  visas baržas, kurios judės remontuoti. Bet tokia operacija įmanoma tik tada, kai ATACMS raketų pasiūla sieks kelis šimtus. Dabar kalbame apie dešimtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(5)
(117)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: