„Ypač pažeidžiamas.“ Du jau prarasti. Rusija pradeda Švedijos monstro medžioklę  ()

Žurnalistų teigimu, šie lėktuvai yra labai pažeidžiami. Tos pačios Rusijos oro pajėgos karą pradėjo turėdamos 8 ar 9 A-50 ir jau du iš jų prarado.


ASC 890
ASC 890
© Gnolam (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:S_100B_at_Malmen_2010-06-13_1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pirmos dienos Rusija medžios išankstinio įspėjimo ir kontrolės (AEW&C) lėktuvus ASC 890 (dar žinomi kaip „Saab 340 AEW&C“), kuriuos Ukraina gaus iš Švedijos. Apie tai rašo „Forbes“.

Švedijos gynybos ministras Palas Jonsonas sakė, kad orlaiviai su sekimo radarais yra nauja Ukrainos kovos su oro ir jūros taikiniais priemonė.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 5,52€! Puikūs šakotuvai, multimetrai, uodų lempos-gaudyklės, „Lenovo“ planšetės, robotai siurbliai ir kt. (Video)
3821 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANENG A3010“ - labai funkionalus multimetras

2) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

3) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

4) „Lenovo Tab K10 Pro“ - 4+64GB, Android 12 planšetė, globali versija

5) „Ultenic TS1“ - 2in1 robotas siurblys su atliekų dėžute

6) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

Išsamiau

Tačiau šie lėktuvai yra labai pažeidžiami. Tos pačios Rusijos oro pajėgos karą pradėjo turėdamos 8 ar 9 A-50 ir jau du iš jų prarado.

Straipsnyje rašoma, kad pora švediškų ASC 890 gali pasirodyti dar labiau pažeidžiami nei rusų A-50. A-50 turi keturis reaktyvinius variklius. „Saab 340“ turi du turbopropelerinius variklius, todėl švedų orlaivis yra lėtesnis nei A-50.

Rusijos oro pajėgos yra ginkluotos oras-oras raketomis R-37M. Tokių raketų nešėjai yra MiG-31BM. Jie skrenda netoli Rusijos ir Ukrainos sienos. Raketos R-37M kelia grėsmę beveik visai Ukrainos oro erdvei. Be to, ASC 890 nėra labai manevringas.

 

Leidinys rašo, kad AEW&C lėktuvams labai sunku pasislėpti. Kai jų radarai išjungti, jie iš tikrųjų neatlieka savo darbo. Todėl JAV oro pajėgos vis dažniau perkelia išankstinio įspėjimo užduotis palydovams.

Anot žurnalistų, Ukraina turės rasti būdą, kaip sumažinti riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(8)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()