„19 šturmų.“ Netikėti įvykiai Nestryhos saloje  ()

„Kovos sąlyčio linijoje yra paaštrėjimas.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-31 „19 šturmų.“ Netikėti įvykiai Nestryhos saloje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiajame Chersono srities krante rusų įsibrovėliai po ilgos pauzės pradėjo strategiškai svarbios Nestryhos salos šturmą. Apie tai teletono metu kalbėjo Ukrainos Pietų gynybos pajėgų spaudos centro vadovas Dmytro Pletenčukas.

Deja, galime konstatuoti, kad kovos sąlyčio linijoje yra paaštrėjimas. Priešas jau kurį laiką kaupė tam tikras pajėgas, kad dar kartą įvykdytų tokį eskalavimą... Todėl vakar turėjome 19 šturmų bandymų, iš kurių 12 buvo Orichovės kryptimi. Daugiausia – Staromajorskės rajone. Taip pat kairiajame krante buvo bandoma pulti 7 kartus, iš kurių buvo bandymas pulti net Nestryhos salą, 6 kartus puolė Krynkus“, – sakė Pletenčukas.

Jo nuomone, paaštrėjimą pirmiausia lemia tai, kad ruošiamasi Taikos viršūnių susitikimui, kuris Šveicarijoje vyks birželio 15-16 dienomis.

„Tai tradicinis rusų būdas rusams pasireikšti geopolitikoje. Iš principo, pažiūrėjus retrospektyviai, matosi, kad prieš bet kokias derybas ar prieš bet ką, kas gali turėti bent kažkokių derybų požymių, net nepaisant to, kad jie ten nebuvo pakviesti, rusai visada pablogina situaciją fronte kiek tik įmanoma“, – teigė pranešėjas.

Priešas tai daro, pasak Pletenčuko, norėdamas arba sustiprinti savo pozicijas, arba, kaip dabar vyksta, parodyti, kad reikia su juo derėtis.

Pranešėjas pridūrė, kad priešas dabar maksimaliai išnaudoja visus šiuo metu turimus išteklius, kad padarytų kuo daugiau žalos.

 

„Atakavo bepiločiais orlaiviais ir balistika, aukų nėra, tačiau padėtis gana įtempta ir sudėtinga“, – sakė jis.

Anot jo, be to, dabar priešas stiprina informacinį komponentą. Pietų gynybos pajėgos sužinojo apie rengiamą dar vieną informacinį sabotažą okupuotose teritorijose. Rusai Ukrainos gyvenvietėse filmuoja seriją netikrų vaizdo įrašų, kad aplinkiniai „peizažai“ atitiktų tikrovę. Savo „filmuose“ jie stengsis neigiamai parodyti Ukrainos kariškius. Anot Pletenčuko, pirmiausia kalbame apie TCC karinius darbuotojus – jie ruošia vaizdo įrašą, kuriame „didvyriai“ elgsis kuo netinkamiau įvairiose situacijose ir įstaigose, įskaitant alkoholinių gėrimų vartojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(10)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: