„Visi galvojo, kad to padaryti neįmanoma.“ JAV C-130 atliko precedento neturinčią misiją (Foto)  ()

JAV karinis transporto lėktuvas C-130J nėra itin patogus, tačiau tai nesutrukdė dviem įguloms nuskristi daugiau nei 7000 mylių iš Teksaso į Guamą.


Misijoje dalyvavęs C-130J
Misijoje dalyvavęs C-130J
© USTRANSCOM | https://x.com/US_TRANSCOM/status/1783889740674068905

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgų transporto lėktuvo C-130J pilotai pademonstravo išskirtinius orlaivio pajėgumus, per neseniai atliktą misiją įveikę daugiau nei 7000 mylių (11 300 km).

Nepaisant nepatogių sąlygų lėktuvo viduje, įgulos daugiau nei 26 valandas praleido ore ir iš savo bazės Teksase pasiekė Guamą (Ramusis vandenynas). Apie tai rašo „Air & Space Forces Magazine“.

Pagrindinis misijos tikslas buvo pademonstruoti maksimalią orlaivio ir jo įgulų ištvermę. Pasak misijos vadovo majoro Alexo Leacho, idėja yra atlikti maksimaliai ištvermingą 26 valandų trukmės misiją, siekiant greitai atvykti į karinių operacijų teatrą.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2837

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

 

Pasak jo, turbopropelerinis lėktuvas C-130J, kurio nuotolis yra 3000 km, negali pasiekti Havajų be papildomo kuro. Tačiau lėktuvo pilotai turėjo slaptą ginklą – išorinius kuro bakus, kuriuose tilpo 7700 kg degalų. Taip orlaivis be nusileidimų įveikė visą kelią nuo Teksaso iki Havajų – tai anksčiau buvo laikoma „neįmanoma“ tokio tipo orlaiviams.

Skrydžio sunkumai

Pastebėtina, kad lėktuvas pakilo su dviem įgulomis.

„Po pirmojo pakilimo mes praktiškai uždraudėme antrajai įgulai būti pilotų kabinoje. Norėjome, kad jie kuo daugiau protiškai ir fiziškai pailsėtų“, – sakė Leachas.

 

Tačiau situaciją apsunkino triukšmingi lėktuvo varikliai ir vibracijos, todėl poilsis tapo sunkia užduotimi, pažymėjo majoras. Norėdami sumažinti vibracijų poveikį, pilotai pakabino hamakus, kuriuose ilsėjosi.

Apskritai misija pasirodė svarbi dėl galimybės greitai perkelti sistemas HIMARS į Guamo karinę bazę. JAV kariuomenė paaiškino, kad HIMARS išdėstymas tarp Ramiojo vandenyno salų yra pagrindinis JAV mūšio Ramiajame vandenyne plano elementas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()