„Keltas viską blokuoja“. Kuo svarbus rusų laivo apgadinimas (Foto)  ()

Visi nori, kad Ukraina sunaikintų nelegalų Krymo tiltą. Tai yra svarbus strateginis žingsnis link pergalės, nes tuo tiltu keliauja kariniai kroviniai. Kita vertus, tai taip pat yra simbolis, nes Krymo tiltu labai didžiavosi Rusija ir jis jungia Krymą su jį okupavusia šalimi. Tačiau Krymo tiltas tikrai nėra vienintelis kelias rusų kariniams kroviniams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, yra ekspertų, kurie nemano, kad Krymo tiltas apskritai turėtų būti prioritetinis taikinys. Jam sugriauti reikės didelių pastangų, o rusai savo krovinius tiesiog nukreips kitais keliais. Reikalingas viską apimantis požiūris – reikia naikinti rusų logistikos kelius ir Krymo tiltas yra tik vienas iš jų.

Naktį iš gegužės 29-osios į 30-ąją Ukraina surengė galingą ataką – ATACMS raketos daužė nelegalaus Krymo tilto prieigas, ten sukiojosi ir jūriniai keltai. Tik šįkart į tiltą net nebuvo taikomasi, nors to žmonės labai tikėjosi.

Ukraina, kaip pranešama, atakavo Krymo tiltą saugančias oro gynybos sistemas – čia ateičiai. Taip pat kliuvo ir Kerčės sąsiauryje buvusiems laivams. Vienas iš jų – didelis traukinių keltas, kuris taip pat buvo naudojamas karinių krovinių gabenimui. Tiesą sakant, jei Krymo tilto neliktų, tie keltai būtų net labai svarbus logistikos kelias.

Tas keltas dar laikosi ant vandens, nors pažeidimai rimti:

Teigiama, kad jis buvo užstumtas ant seklumos ir dabar blokuoja tos uosto dalies veiklą. Jis turi būti patrauktas, jei jį bus norima pakeisti kitais keltais, nes bėgiai veda būtent ten. Taigi, bent trumpam vienas logistikos kelių buvo pašalintas.

 

Kitas naktį atakuotas keltas atrodo taip:

Tiesa, rusai Krymą jau prisijungė (bent jau iš dalies) ir geležinkeliu per Donbasą. Reikia manyti, kad ir tas nelegalus geležinkelis yra Ukrainos gynėjų taikiklyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: