„Tai miestas, kurio Ukraina negali sau leisti prarasti.“ Ten vyksta neįtikėtini dalykai  ()

Ukrainos kovotojų teigimu, rusai bet ko puolimui nesiunčia.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=802063045440109&set=pcb.802064062106674

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra miestų, kurių Ukraina negali sau leisti prarasti, tarp jų yra Lypcai Charkivo srityje. Apie tai rašo šioje vietovėje apsilankę CNN žurnalistai.

Anot jų, po oro antskrydžio gatves apėmė liepsnos, o likus kelioms valandoms iki korespondentų atvykimo visame mieste buvo įvykdyti aštuoni smūgiai. Tačiau Nacionalinės gvardijos „Chartia“ 13-osios brigados kariai turi išgyventi, nes „statymai čia didžiuliai“.

„Negailestingas rusų veržimasis dėl pagrindinio tikslo: jei jie užims Lypcus, galės patalpinti artileriją tokiu atstumu, kad apšaudytų antrąjį Ukrainos miestą Charkivą“, – aiškina CNN.

Mini kamera tik 9,99€! 1080P, naktinis filmavimas, judesio daviklis, WiFi, APP ir kiti privalumai
3793 5

Fantastiškos kainos kamera

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Nuostabaus funkcionalumo

Išsamiau

Vadas Aleksandras sakė, kad jo kariai buvo vieni pirmųjų, kurie pradėjo atremti naują užpuolikų puolimą Charkivo srityje, prasidėjusį beveik prieš dvi savaites. Anot jo, jie kaunasi su parengtais profesionaliais kariais.

„Mes tai matome iš jų įrangos ir taktikos. Jie bet ko nesiunčia pulti“, – pridūrė Aleksandras.

Paklaustas, ar įtvirtinimai paruošti netikėtam Rusijos puolimui, jis atsakė:

„Čia nieko nebuvo paruošta. Nieko. Visiškai. Visos pozicijos pastatytos pėstininkų rankomis.“

 

Jis taip pat paminėjo, kad dar neseniai mieste buvo gana ramu.

„Vos prieš tris savaites civiliai čia ramiai gyveno, viskas buvo gerai, bet dabar dauguma namų sugriauti“, – pažymėjo vadas.

Savo ruožtu 92-osios šturmo brigados vadas Artunas sakė, kad jo kovotojai naudoja naujus lenkiškus sviedinius, tačiau dabar kariškiai šaudo tik 10 kartų per dieną, o rudenį galėjo 100.

Anot Artuno, dronai yra didelė problema.

„Aš turiu skeveldras kaip suvenyrą“, – sakė jis, kalbėdamas apie Rusijos bepiločio „Lancet“ liekanas, kurios vis dar yra jo rankoje ir skrandyje, jų chirurgams nepavyko pašalinti. „Tačiau egzistuoja tam tikrų veiksmai, kurie gali išgelbėti jus nuo dronų.“

 

Dėka dažnių skenerio signalo, kariškis užfiksavo kito „Orlan“ drono artėjimą, todėl Artunas persikėlė į priedangą.

„Vadas pažvelgia į dangų ir mato virš galvų skrendantį bepilotį. Jis vadovauja skurdžiam daliniui, kuriame trūksta karių, su kuo Ukraina susiduria trečiaisiais karo metais. Kai kurie iš jų, kaip ir jis, yra sužeisti pėstininkai, kurie buvo paskirti kovoti atokiau nuo fronto, kiti yra senjorai, o vienas jo brigadoje yra pirmą dieną fronte“, – pridūrė žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: