Riebus Rusijos taikinys. Skelbiama, kur Ukraina gali slėpti Švedijos monstrus (Video)  ()

Pasak karo eksperto Ihoro Romanenko, Kyjivas gali dislokuoti savo lėktuvus sąjungininkų aerodromuose arba vakariniuose regionuose.


Saab 340 AEW&C
Saab 340 AEW&C
© Bene Riobó, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Saab_340_Argus_VBY.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija paskelbė apie 1,3 mlrd. dolerių vertės pagalbos paketą Ukrainai, kuriame yra du išankstinio įspėjimo ir kontrolės (AEW&C) lėktuvai ASC 890 (dar žinomi kaip „Saab 340 AEW&C“).

Dabar Ukrainai tenka svarbi užduotis – apsaugoti šiuos lėktuvus nuo galimų Rusijos atakų. Apie tai pakomentavo karo ekspertas Ihoris Romanenko.

Ekspertas pastebi, kad vakarietiški lėktuvai gali būti dislokuoti sąjungininkų aerodromuose arba Ukrainos aerodromuose vakarinėje šalies dalyje. Svarbu atsižvelgti į tai, kad jei Ukrainos partneriai parūpins raketas F-16 lėktuvams, kurių nuotolis yra 120 kilometrų, tai rusai planuoja panaudoti 300 kilometrų nuotolio raketas, kuriomis bus ginkluoti naikintuvai Su-35.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 5,52€! Puikūs šakotuvai, multimetrai, uodų lempos-gaudyklės, „Lenovo“ planšetės, robotai siurbliai ir kt. (Video)
3821 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANENG A3010“ - labai funkionalus multimetras

2) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

3) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

4) „Lenovo Tab K10 Pro“ - 4+64GB, Android 12 planšetė, globali versija

5) „Ultenic TS1“ - 2in1 robotas siurblys su atliekų dėžute

6) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

Išsamiau

„Kai pasirodys šie lėktuvai, rusai pradės juos medžioti, nes jiems tai yra strategiškai svarbus tikslas“, – pabrėžė Romanenko.

 

Romanenko taip pat pridūrė, kad orlaiviai ASC 890 suteikia Ukrainaii galimybę valdyti karius ne tik ore, bet ir sausumoje bei jūroje.

„Juodosios jūros laivynas jau šiek tiek išstumtas iš Juodosios jūros. Būtina visiškai nuslopinti rusų pajėgumus jūroje, ore ir Kryme“, – aiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()