„Pirmieji smūgiai per kelias valandas.“ Pasaulis sulaikė kvapą  (1)

„Kad Ukraina galėtų apginti Charkivą.“



© The Wall Street Journal (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=1tnigA_WvVc

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-01 „Pirmieji smūgiai per kelias valandas.“ Pasaulis sulaikė kvapą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos vyriausybė ir toliau daro spaudimą JAV prezidentui Joe Bidenui dėl leidimo Ukrainai pradėti Vakarų ginklų atakas Rusijos teritorijojemanoma, kad pirmieji smūgiai gali įvykti per kelias valandas ar dienas.

Apie tai praneša „New York Times“.

Baltųjų rūmų pareigūnai tikisi, kad Ukraina galės pradėti atakas Rusijos teritorijoje per kelias valandas arba per kelias dienas.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2881

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„The New York Times“, cituodamas Amerikos pareigūnų žodžius, pažymi, kad JAV prezidento politika „liečia tik tai, ką jie apibūdino kaip savigynos veiksmus, kad Ukraina galėtų apginti Charkivą“.

Minima, kad spaudžiamas patarėjų Bidenas leido Ukrainai vykdyti ribotus smūgius Rusijos teritorijoje su amerikiečių pagamintais ginklais. NYT skelbia amerikiečių pareigūno žodžius:

„Prezidentas neseniai nurodė savo komandai užtikrinti, kad Ukraina galėtų panaudoti JAV tiekiamus ginklus atremti puolimą Charkivo srityje“. Tikėtina, kad tai reiškia artilerijos sistemos, galinčios pasiekti toli į Rusijos teritoriją, naudojimą.

 

Leidinys praneša, kad nepaisant to, kad Baltieji rūmai tokį JAV prezidento sprendimą pavadino „siauru“ ir leidžiančiu ukrainiečiams pradėti prevencinį smūgį, jei pamatys pasirengimo puolimui įrodymų, jo pasekmės greičiausiai bus daug platesnės. Juk iki šiol Amerikos prezidentas atsisakė leisti naudoti Amerikoje pagamintus ginklus už Ukrainos sienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(427)
(51)
(376)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: