Jie jau fronte. Žaibo greičiu plinta informacija. Skelbiama, kas įvyko  ()

Prie Ukrainos kariuomenės jau prisijungė daugiau nei 600.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=802728078706939&set=pcb.802728302040250

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-31 Jie jau fronte. Žaibo greičiu plinta informacija. Skelbiama, kas įvyko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie jau fronte. Jau yra pirmieji nuteistieji, pareiškę norą prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Dalis jų jau dalyvauja karo veiksmuose ir net paėmė į nelaisvę rusų okupantą.

Iki šiol į Ukrainos kariuomenę jau prisijungė daugiau nei 600 kalinių. Apie tai interviu „hromadske“ kalbėjo teisingumo viceministrė Olena Vysocka.

Anot jos, nuteistųjų mobilizacijos efektyvumas jau dabar pastebimas tam tikrais dalykais. Ji taip pat pridūrė, kad kalinių, stojančių į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, skaičius nuolat auga. Gegužės 29 d. norą mobilizuotis pareiškė daugiau nei 4 tūkst. nuteistųjų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 14€! Įspūdingi turistiniai žibintai, naujausi išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, šakotuvai, oro pūstuvai ir siurbliai viename (Video)
5014 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux CL01“ - labai funkcionalus turistinis žibintas

2) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

3) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

4) „VIOLEWORKS“ - 1500W oro pūstuvas ir siurblys viename, su 2 baterijomis

5) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

6) „LDNIO“ - 7 jungčių 3250W šakotuvas

Išsamiau

Vysocka paaiškino, kad nuteistųjų pareiškimai yra nagrinėjami teisme. Tačiau prieš tai savanoriai kaliniai yra tikrinami, praeina karinę medicinos komisiją ir yra supažindinami su vadais.

„Nuteistieji, kurie dabar eina tarnauti, tai daro absoliučiai kontroliuojamai po patikrinimo, vadovaudamiesi įstatymu. Jie rengs ir atliks mūsų valstybei svarbius darbus. Fronte daug darbo, nebūtinai su ginklais. Bet net jei su ginklais, aš jau turiu sėkmingą atvejį: gavau informacijos, kad vienas pirmųjų nuteistųjų sučiupo rusą“, – pažymėjo Vysocka.

 

Vietą, kurioje nuteistieji atliks tarnybą, nustato Krašto apsaugos ministerija. Kartu Vysocka pabrėžė, kad kaliniams nesuteikiama galimybė tarnauti užnugario daliniuose, bausmę pakeičiant realia laisve.

„Taip pat svarbu suprasti, kad šie žmonės turi dirbti valstybei tam tikrą laiką, o sutartis sudaroma iki karo padėties pabaigos“, – sakė Vysocka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(6)
(99)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: