Jie stojo į Rusijos pusę. Padarytas šokiruojantis pasirinkimas  ()

Ukraina ruošiasi svarbiam renginiui ir tikėjosi, kad jame dalyvaus kiek įmanoma daugiau valstybių.


Donecko srityje surenkama nesprogusi bomba
Donecko srityje surenkama nesprogusi bomba
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bomb_disposal_in_Donetsk_Oblast_(2024-05-24)_02.webp

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija nedalyvaus Rusijos ir Ukrainos karo sprendimo konferencijoje, kuri vyks birželio 15–16 dienomis Šveicarijoje, „Reuters“ sakė keturi šaltiniai.

Anot jų, Pekinas kvietimą atmetė, nes organizatoriai neįvykdė tam tikrų sąlygų. Viena jų – Rusijos dalyvavimas. Kinija baiminasi, kad viršūnių susitikimas, kuriame nedalyvaus Rusija, bus tik nereikalingos deklaratyvios diskusijos, niekaip nevedančios į jokį sprendimą.

Šiuo metu 80 šalių iš 160 pakviestų patvirtino savo dalyvavimą aukščiausiojo lygio susitikime. Kinijos nebus, kaip ir Rusijos. Bet tai nėra taikos konferencija karui užbaigti, todėl Rusijos dalyvavimas ir nėra būtinas. Daug žmonių šį renginį tapatina su įvairiomis derybomis po karų, bet tai yra visiškai kito formato ir paskirties konferencija.

Mini kamera tik 9,99€! 1080P, naktinis filmavimas, judesio daviklis, WiFi, APP ir kiti privalumai
3793 5

Fantastiškos kainos kamera

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Nuostabaus funkcionalumo

Išsamiau

Valstybės bus kviečiamos aptarti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio „taikos formulę“. Konkrečiau, branduolinės ir maisto saugos, karo belaisvių mainų „visi už visus“ formatu, ukrainiečių vaikų grąžinimo klausimus. Tai nebus tikra karo pabaigos ir taikos konferencija. Tačiau Ukrainos pareigūnai teigė, kad tai, kas bus sutarta Šveicarijoje, taps Ukrainos pozicijos ateities derybose pagrindu. Zelenskis nori, kad pasaulis nutartų, kaip atrodys taika ir Ukraina po karo.

 

Zelenskis kreipėsi į Kinijos lyderį Xi Jinpingą ir JAV prezidentą Joe Bideną, ragindamas juos dalyvauti ir „pademonstruoti lyderystę siekiant taikos“. Bidenas tikriausiai nedalyvaus, nes užsiims rinkiminės kampanijos reikalais, o Xi Jinpingas tiesiog nori, kad Ukraina derėtųsi su Rusija pagal Rusijos sąlygas. Tai stipriai komplikuoja situaciją.

(26)
(12)
(14)

Komentarai ()