Valandos suskaičiuotos. Rusija, ruoškis!  ()

Tai prasidės jau artimiausiu metu. O jei Rusija nesiliaus, apribojimai gali dar sušvelnėti.


M777 haubica Ukrainoje
M777 haubica Ukrainoje
© Mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:UA_M777_-_03.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-01 Valandos suskaičiuotos. Rusija, ruoškis!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas tyliai leido Ukrainai vykdyti ribotus smūgius prieš taikinius Rusijoje amerikietiškais ginklais. Vašingtonas mano, kad pirmieji tokie smūgiai įvyks netruks, rašo „The New York Times“. „Tai gali tapti nauju karo Ukrainos skyriumi“, – leidinys cituoja amerikiečių pareigūnus.

Tai yra pirmas kartas, kai JAV prezidentas leido smogti kariniams taikiniams branduolinį ginklą turinčiai valstybei, bet Bidenas įvedė daug apribojimų. Leidimas galioja tik „savigynos veiksmams“, siekiant apsaugoti Charkivą ir pasienio teritorijas nuo apšaudymo, kurį Rusija vykdo iš savo teritorijos. Taigi, toliau nuo sienos esantys rusų daliniai ir susibūrimo vietos negalės būti atakuojami, jei tie rusų kariai aktyviai neatakuos Ukrainos ar nesiruoš tokioms atakoms. JAV vis dar draudžia naudoti amerikietišką tolimojo nuotolio ginkluotę prieš taikinius Rusijoje.

[EU+Kuponai] Naujausių „KTC“ žaidimų monitorių premjera. Aukščiausia klasė už juokingas kainas. Ribotas kiekis
2007 3

„KTC“ naujosios serijos išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-06-11

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

2) „KTC H27T22“ - 27 colių, QHD, 165Hz žaidimų monitorius, išbandytas ir rekomenduojamas technologijos.lt

3) „KTC G27P6“ - 27 colių, LG OLED, QHD, 240Hz

Išsamiau

„The New York Times“ pažymi, kad nepaisant Baltųjų rūmų leidimo siaurumo, jo pasekmės yra „aiškiai platesnės“. Iki šiol Bidenas kategoriškai atsisakė leisti Ukrainai naudoti amerikietiškus ginklus už Ukrainos ribų, nes bijojo išprovokuoti Trečiąjį pasaulinį karą. Dabar JAV prezidentas „aiškiai peržengė raudoną liniją, kurią pats nubrėžė“, pažymi straipsnio autoriai. Prognozuojama, kad Ukrainos atakos amerikietiškais ginklais prieš taikinius Rusijos teritorijoje prasidės artimiausiomis dienomis. Arba artimiausiomis valandomis. Kai kurie šaltiniai teigia, kad rusai prie Charkivo ir Sumų regionų sienų jau gauna amerikietiškus Ukrainos gynėjų smūgius.

 

 

Labai svarbu ir tai, kad Bideno administracijos atstovai pripažino, kad naujų Rusijos atakų iš jos teritorijos atveju tie apribojimai gali būti dar labiau atlaisvinti.

(55)
(3)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: