[ŽT] Mirties „karuselė“. Žiauri rusų taktika  ()

Rusai reguliariai apšaudo Charkivą ir tam naudoja „karuselės“ taktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai reguliariai skelbia vaizdo įrašus, ciniškai rodydami, kaip atakuoja civilius Charkivo srityje, teigia Ukrainos oro pajėgų atstovas Ilja Jevlašas. Jis paaiškino, kad „karuselės“ taktika yra gana paprasta. Keli naikintuvai išsirikiuoja ir iš eilės leidžia raketas ar mėto bombas.

„Tai reiškia, kad rusų Su-34 ir Su-35 link Charkivo srities skrenda 4-5 orlaivių eilute ir paeiliui numeta savo sklendžiančias bombas, sveriančias nuo 250 iki 500 kilogramų“, – sako ginkluotųjų pajėgų atstovas.

Jis pridūrė, kad patys rusai ne kartą skelbė vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kad vienu metu numetama iki keturių bombų. „Žinoma, tai yra gana galinga rusų jėga, kuri nėra tikslinga, bet gali sukelti daug sielvarto“, – pridūrė Jevlašas.

 

Ukrainos oro pajėgoms tiesiog reikia modernių priemonių, ypač F-16 naikintuvų. Jie galėtų „atgrasyti Rusijos aviaciją ir nustumti juos nuo fronto linijos ir valstybės sienos“. Gerai tai, kad Danija ir Nyderlandai jau pareiškė, kad leidžia Ukrainai naudoti jų suteikiamus naikintuvus prieš taikinius Rusijos teritorijoje.

(122)
(15)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: