Atsirado nauja karinė galia. Prieš Rusiją susivienijo 25 valstybės  ()

E. Macronas buria koaliciją.


Lietuvos kariai pratybų metu
Lietuvos kariai pratybų metu
© Spc. Connor Mendez (CC0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Exfil_(Image_1_of_5)_160519-A-CL980-403.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-02 Atsirado nauja karinė galia. Prieš Rusiją susivienijo 25 valstybės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas derasi su Europos lyderiais dėl bendro karinių instruktorių siuntimo į Ukrainą, praneša „Bloomberg“ šaltiniai. Pasak jų, jis ketina pristatyti koaliciją birželio 6 d. vyksiančiame sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 80-ųjų metinių minėjime, kuriame dalyvaus Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Vakarų instruktoriai mokys Ukrainos karius. Anot vieno iš pašnekovų, pagalba bus teikiama tokiose srityse kaip išminavimas ir karinės technikos priežiūra. Iš pradžių į Ukrainą bus siunčiamas ribotas darbuotojų skaičius, tačiau vėliau tikimasi grupę išplėsti. Šaltinis pažymi, kad joje gali būti „šimtai žmonių“.

[EU+Kuponai] Naujausių „KTC“ žaidimų monitorių premjera. Aukščiausia klasė už juokingas kainas. Ribotas kiekis
1983 3

„KTC“ naujosios serijos išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-06-11

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

2) „KTC H27T22“ - 27 colių, QHD, 165Hz žaidimų monitorius, išbandytas ir rekomenduojamas technologijos.lt

3) „KTC G27P6“ - 27 colių, LG OLED, QHD, 240Hz

Išsamiau

NATO narės iš Baltijos regiono jau pareiškė norą prisijungti prie koalicijos. „Lietuva, jei reikės, apmokys juos [Ukrainos pajėgų karius] ir Ukrainoje, bendradarbiaudama su šalimis, kurios bus pasirengusios tai daryti“, – sakė premjerė Ingrida Šimonytė. Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras teigė, kad jo vyriausybė yra „atvira aptarti“ tokią galimybę.

 

Pasak „Le Monde“ šaltinių, gegužės 28 d. susitikime su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu E. Macronas taip pat iškėlė „instruktorių koalicijos“ kūrimo klausimą. Be to, susidomėjimą dalyvavimu pareiškė ir Jungtinė Karalystė. Pasak laikraščio pašnekovų, Vakarų instruktoriai apmokys desantininkus ir parengs karius naujai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų motorizuotųjų šaulių brigadai.

 

Daugeliui Europos šalių dalyvavimas koalicijoje būtų natūrali 2022 m. rudenį pradėtos ES karinės pagalbos misijos Ukrainoje (EUMAM), skirtos Ukrainos pajėgų kariams asociacijos teritorijoje apmokyti, tąsa. Joje dalyvauja 24 ES valstybės narės ir Norvegija. Pagal šią programą jau apmokyti 52 tūkst. ukrainiečių karių, arba 15 brigadų. Daugiau kaip 12 tūkst. iš jų buvo apmokyti Prancūzijoje. Iki vasaros pabaigos mokymus baigs dar 8 tūkst. karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(8)
(140)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()