Niekam tikę. CNN šokas. Kas nutiko „Abrams“ tankams fronte (Video)  ()

Ukrainiečiai kalba apie mašinų gedimus ir užduočiai neadekvačios amunicijos tiekimą.


„Abrams“ tankas
„Abrams“ tankas
© U.S. Marine Corps photo by Sgt. Micha Pierce (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Front_view_of_an_Australian_M1A1_tank_during_Koolendong_2021.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai nėra pačios geriausios nuomonės apie M1A1 „Abrams“  tankus, kuriuos jiems padovanojo JAV. Pasak karių, amerikietiškos mašinos užtikrina žemesnį nei tikėtasi apsaugos lygį, jos dažnai genda.

Anot CNN, tankai turi per silpnus šarvus ir jų panaudojimas kare su Rusija gerokai skiriasi nuo naudojimo sąlygų, kurioms jie buvo skirti.

[Vokietija!] Tik 110€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
3808

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Mokymuose Vokietijoje tankai buvo naudojami pagal NATO doktriną, kada įgula visada gali išsikviesti oro ar artilerijos paramą, o tai Ukrainoje sunku ar net neįmanoma padaryti. Negana to, ukrainiečiai kalba apie mašinų gedimus ir užduočiai neadekvačios amunicijos tiekimą.

Vienas iš kovotojų, kodiniu šaukiniu „Džoker“, CNN sakė, kad „Abrams“ tankų šarvai šiuo metu neužtikrina pakankamos apsaugos ir neapsaugo įgulos masinio dronų naudojimo eroje. 

Gedimų rodiklių kontekste vienas iš tanko vairuotojų pokalbio su žurnalistais metu parodė į tanką, teigdamas, kad „jis paliktas kaip netinkamas naudoti dėl variklio problemų, nors ką tik grįžo iš remonto Lenkijoje“. CNN pašnekovas paminėjo ir elektronikos problemas, kuri nustoja veikti dėl rūko, lietaus ar vandens kondensacijos šarvuočio viduje.

 

Amunicijos klausimas taip pat yra problema. Kaip sako tanko įgula, jie daugiausia gavo prieštankinius sviedinius, kurie buvo netinkami jų užduotims atlikti. 

Apsaugai naudojami gerai žinomi „Kontakt-1“ reaktyvūs šarvais, montuojami ir kitose vakarietiškose mašinose, tokiose kaip „Leopard“ 2A4 ar „Leopard“ 1A5.

„Abrams“ atveju, priklausomai nuo mašinos, šių šarvų įrengimas buvo geresnis ar blogesnis. Taip pat padidėjęs dėl tokių kubelių svoris (nuo kelių šimtų kg iki kelių tonų) trumpina pakabos ar variklio tarnavimo laiką.

 

Pavyzdžiui, dengti apatinę priekinę dalį yra šiek tiek beprasmiška (viena stipriausių tanko vietų), tačiau naudoti blokelius ant viršutinės priekinės plokštės arba bokštelio šonų ir stogo yra visiškai pagrįsta, bet reikia neuždengti amunicijos dangčių. 

Jie skirti nukreipti sprogimo energiją į lauką, jei šaudmenys užsiliepsnoja. Deja, kita vertus, šios vietos yra ypač pažeidžiamos bepiločių atakų, o bandymas jas sustiprinti savo ruožtu gali sumažinti įgulos galimybę išgyventi pataikymo atveju.

Protingas sprendimas atrodo ant tankų montuojamos apsaugos, kaip ir ant kai kurių Ukrainos posovietinių mašinų, kurias naudoja labiau patyrę daliniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()