„Jie atidavė Ukrainai visą savo artileriją.“ Dabar juos pačius ištiko didžiulė bėda  ()

Suteikus Ukrainai paramą šaliai pačiai iškilo nenumatytų problemų.


ATMOS 2000 haubicos
ATMOS 2000 haubicos
© Army Artillery "King of Battle" Regiment (CC0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Philippine_Army_ATMOS_Live_Fire_Exercise_010.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-02 „Jie atidavė Ukrainai visą savo artileriją.“ Dabar juos pačius ištiko didžiulė bėda  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danai atidavė Ukrainai visą savo artileriją, dėl to jie pateko į bėdą, praneša „Wirtualna Polska“.

Sprendimas perduoti Ukrainai 19 patrankų haubicų CAESAR reiškia apčiuopiamą naudą Ukrainai, tačiau nuo pat pradžių tarp Danijos politikų kėlė prieštaringų nuomonių. Kai kurie iš jų nerimavo, kad prireiks kelerių metų, kol bus rastas pakaitalas perduotiems ginklams. Tačiau panašu, kad paieškos gali baigtis daug greičiau, nei tikėtasi.

Portalas „Janes“ praneša, kad Danijos valdžios institucijoms gana greitai pavyksta užlopyti spragą, atsiradusią dėl CAESAR haubicų perdavimo Ukrainai. Iš Izraelio užsakytos ATMOS 2000 ir PULS sistemos jau pristatomos į Skandinavijos šalį, tačiau ne iš karto pasieks kovinę parengtį.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3490 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Visos užsakytos PULS sistemos (aštuoni vienetai) kartu su didžiąja dalimi amunicijos jau turėjo būti atgabentos į Daniją, nors iš pradžių buvo pranešta, kad šis procesas užtruks mažiausiai iki 2026 m. Be to, Izraelio bendrovė „Elbit Systems“ taip pat jau turėjo pristatyti pirmąją ATMOS 2000 sistemų partiją (Danijos valdžios institucijos jų buvo užsakiusios net 19).

 

Įranga yra, tačiau danai dar turi daug darbo, rašo „Wirtualna Polska“.

Gautą įrangą reikia pritaikyti darbui Danijos kariuomenėje, o tai, be kita ko, reiškia, kad reikia pašalinti skirtumus tarp „Elbit Systems“ ir Danijos ginkluotųjų pajėgų naudojamų IT sistemų. Kovinės parengties pradžia numatoma 2025 m. Be to, kaip, be kita ko, jau aiškino Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas, Izraelio ginklų įsigijimo ir parengimo eksploatacijai išlaidos bus didesnės nei iš pradžių tikėtasi. Papildomos išlaidos gali viršyti 100 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(21)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()