„Atvertas naujas karo dėl Ukrainos puslapis. Tai nauja realybė ir nauja era“  ()

JAV pakeitė savo retoriką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-01 „Atvertas naujas karo dėl Ukrainos puslapis. Tai nauja realybė ir nauja era“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai leido Ukrainai suduoti ribotus smūgius Rusijos teritorijoje naudojant JAV pagamintus ginklus, taip atverdami naują karo dėl Ukrainos puslapį, pranešė JAV pareigūnai. Apribojimai galėtų būti sušvelninti, jei Rusija išplės frontą, rašo „The Moscow Times“.

Joe Bideno sprendimas, matyt, yra pirmas kartas, kai Amerikos prezidentas leido suduoti ribotus smūgius artilerijos įguloms, raketų bazėms ir vadavietėms branduolinį ginklą turinčio priešo teritorijoje, pranešė „The New York Times“ (NYT). Tačiau Baltųjų rūmų pareigūnai tvirtina, kad leidimas apima tik savigynos veiksmus, kad Ukraina galėtų apsaugoti Charkivą ir aplinkines vietoves nuo per sieną paleistų raketų, bombų ir artilerijos sviedinių.

Tačiau jei Rusija pradės naujas atakas iš savo teritorijos ne tik Charkivo regione, J. Bidenas gali dar labiau sušvelninti apribojimus, NYT sakė JAV administracijos pareigūnai. Pasak aukšto rango pareigūno, „tai nauja realybė ir galbūt nauja era“ Ukrainos konflikte, kuri užklupo Rusiją

 

JAV „toliau darys tai, ką reikia daryti, pritaikys ir pakoreguos“ savo politiką, penktadienį sakė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Iki šiol J. Bidenas draudimą smogti Rusijos teritorijai aiškino būtinybe „išvengti Trečiojo pasaulinio karo“, tačiau viskas pasikeitė, rašo „The Moscow Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: