„Gvozdika“, „Akacija“ ir „Hiacintas“. Jų tūkstančiai. Košmaras rusams. Ką padarė Ukraina (Foto)  ()

Tai sėkmingų ukrainiečių veiksmų rezultatas.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:1%29_Destroyed_Russian_Msta-S_Warsaw.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltas dušas Kremliui. Iš Ukrainos atėjo bauginančios naujienos. Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad nuo karo pradžios Ukrainos kariuomenė sugebėjo sunaikinti 13 tūkst. priešo artilerijos sistemų.

„Nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios buvo sunaikinta 13 000 Rusijos artilerijos sistemų. Iš jų 1 018 nuo gegužės pradžios“, – soc. tinkle „X“ rašo Ukrainos gynybos ministerija.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3490 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nors karas Ukrainoje dažnai aptariamas kalbant apie Ukrainos kariuomenei tiekiamą vakarietišką įrangą ar didėjančią bepiločių orlaivių svarbą, artilerija visada vadinama „karo dievu“. Abi vykstančio karo pusės naudoja įvairių tipų artilerijos sistemas. Rusų atveju tai dažniausiai įranga, kuri buvo gaminama Sovietų Sąjungos laikais. Vis dėlto dauguma jų yra pavojingos.

Viešai prieinama informacija ir sistemingai pasirodančios ataskaitos apie Rusijos nuostolius rodo, kad dažniausiai prarandamos artilerijos sistemos yra 2S1 „Gvozdika“, 2S3 „Akacija“ ir 2S5 „Hiacintas“.

Rusų dažnai naudojama ir 2S7 „Pion“, kuri pastarosiomis savaitėmis beveik dingo iš fronto. Tai sėkmingų ukrainiečių veiksmų siekiant pašalinti tokią techniką ir rusų problemų aprūpinant pakaitinius dalinius rezultatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(2)
(140)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: