„Jie pasirodys.“ Tai reikš karo pabaigą. Kas vyksta  ()

Situacija mūšio lauke Ukrainoje yra nestabili.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© УКРАИНА СЕГОДНЯ - ГРОШІ (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=IQEqiwhmf5Y

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-03 „Jie pasirodys.“ Tai reikš karo pabaigą. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija mūšio lauke Ukrainoje yra nestabili, o trečiaisiais karo su Rusijos agresoriumi metais Vakarai suaktyvino diskusijas dėl savo kontingentų siuntimo į Ukrainą. Šiai idėjai ypač pritaria bent kelios Ukrainos kaimyninės šalys, tačiau galutinio bendro NATO šalių sprendimo dar nėra.

Šiaurės Eurazijos transformacijos instituto vykdomasis direktorius Volodymyras Gorbač interviu „Glavred“ kalbėjo apie tai, kokias funkcijas Ukrainoje gali atlikti Vakarų kontingentai.

Iš Ukrainos pusės tam turi būti sudarytos teisinės sąlygos, būtent Aukščiausioji Rada turi priimti sprendimą dėl užsienio karių įleidimo į Ukrainos teritoriją. Be to, galima priimti juos nors ir dabar, sakant, kad tai karinės pratybos. Mūsų istorijoje taip buvo daroma daug kartų, ir tai yra teisėtas užsienio kariuomenės dislokavimo būdas.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3488 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai, kas dabar kalbama apie prancūzus ar kitus karo instruktorius, yra normalu ir nenumato įpareigojančio sprendimo Aukščiausiosios Rados lygmeniu, nes instruktoriai be savo ginklų ir įrangos. Būtent Ukrainos teritorijoje jie treniruoja ukrainiečių dalinius su perduota technika, kuri jau yra ukrainietiška. Tas pats pasakytina ir apie karo patarėjus, kurie tam tikrais klausimais pataria Generaliniam štabui ar karinei vadovybei.

Ar yra koks nors laikotarpis, per kurį, atsižvelgiant į dabartinę situaciją fronte, Vakarai galėtų paspartinti sprendimų priėmimą? O gal problema yra Ukrainoje, kuri neturi priimto atitinkamo dokumento?

 

Dokumentas pasirodys greitai, kai tik šis klausimas bus išspręstas iš abiejų pusių – techniškai ir teisiškai tai netaps kliūtimi. Kyla klausimas, kad situacija turi subręsti. Nes Ukrainos valdžios retorikoje girdime, kad Ukrainai nereikia ginkluotos pagalbos, ką prezidentas Zelenskis ne kartą yra sakęs viešai.

Strateginės komunikacijos požiūriu tai neatrodo labai teisinga, bet galbūt tai daroma Vakarų partnerių prašymu. Beje, Vakarų politiniai lyderiai šį sprendimą priims atsižvelgdami į Rusijos Federacijos galimybes. Jei Ukrainoje vykstančios kovos ją išvargins iki tokio lygio, kad negalės nieko padaryti Vakarų kariuomenės įvedimo klausimu, tada kariai ir įeis. Tai yra, situacija turėtų subręsti iki tokio lygio, kad Vakarų karių įvedimas į Ukrainą turėtų reikšti karo pabaigą.

 

Tokie žingsniai visada yra kariniai-diplomatiniai. Jei bus priimtas politinis sprendimas Ukrainos teritorijoje dislokuoti karinius dalinius, tai bus diplomatinis signalas Rusijos Federacijai, kad niekas neketina pasiduoti. Ir žodžiai apie paramą Ukrainai „kol reikia“ arba „iki pergalės“ nėra tušti, o palaikomi veiksmais. Vadinasi, tai bus bendravimas su priešiška puse ne žodžiais, o veiksmais. Tai yra, tai bus rimtas signalas, kad karo veiksmus reikia nutraukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()