Smūgis Kinijai. Skelbiamas pirmas taikinys  ()

Vašingtonas pažymėjo, kad signalus Pekinui siųs ne tik JAV, bet ir kitos NATO šalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos, kovodamos su Kinijos parama Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui, daugiausia dėmesio skirs Kinijos įmonėms, teikiančioms pagalbą Rusijos Federacijai, tačiau Amerikos sankcijų taikiniais gali tapti ir Kinijos bankai.

Tai pareiškė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Campbellas, atsakydamas į klausimą, ar įmanoma įvesti ribojančias priemones prieš Kinijos vadovybę ir Kinijos finansų institucijas, praneša „Reuters“.

Pasak amerikiečių pareigūno, signalus Kinijos pusei siųs ne tik Vašingtonas, bet ir kitos Šiaurės Atlanto aljanso šalys. Sąjungininkai ketina parodyti savo didelį nepasitenkinimą Pekino parama Kremliui kare prieš Ukrainą.

 

Tuo tarpu Valstybės departamentas pranešė, kad Campbellas šią savaitę susitiko su Kinijos užsienio reikalų viceministru Ma Zhaoxu ir išreiškė Amerikos pusės susirūpinimą dėl Kinijos paramos Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui, nes tai kenkia saugumui Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(23)
(253)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()