„Sveikinimai iš SBU.“ Žudantys smūgiai. „Matosi net iš palydovo“  ()

Kryme vis dažniau krenta „akmenys iš dangaus“.



© Радіо Свобода (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=M6k3wLN39-s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame Kryme vis dažniau krenta „akmenys iš dangaus“. „Akmenis“ bepiločių orlaivių pavidalu siunčia Ukrainos saugumo tarnyba ir šie „akmenys“ pridaro Rusijai šimtus milijonų dolerių žalos.

Neseniai rusai neteko dar vieno modernizuoto „Nebo-U“ komplekso, kurio vertė 100 mln. dolerių. Be to, SBU kartu su gynybos pajėgomis įvykdė operaciją, kuria buvo siekiama sunaikinti logistiką, užtikrinančią Rusijos karių pragyvenimą Kryme. Buvo smogta pastotėms ir elektros tiekimo tinklams, taip pat lengvųjų naftos produktų atsargoms Rusijos Federacijos Krasnodaro teritorijoje. Dronai smogė elektros pastotėms, kurios tiesiogiai tiekia elektrą Krymo pusiasalyje ir Kerčės sąsiaurio vandenims, įskaitant uostus. Buvo smogta ir į uostą „Kavkaz“. Per jį šviesieji naftos produktai patekdavo į Krymą. Po žudančio smūgio kilo didelio masto gaisras, kuris buvo matomas net iš palydovo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3247 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

Akmenys su užrašu „Sveikinimai iš SBU“ Kryme jau sukėlė ne vieną paniką. Smūgiai į Krymo tiltą, Rusijos Juodosios jūros laivyno laivus, aerodromus ir kt. Svarbu, kad atakos prieš priešo logistiką neleidžia rusams panaudoti Krymo kaip užnugario logistikos centro. Tokios atakos taip pat turi įtakos priešo fronto pajėgų tiekimui.

 

Tačiau dar svarbesnis buvo smūgis radarui, nes jis ne tik padarė didelių materialinių nuostolių Kremliui, įvykusi operacija turėjo įtakos visai karo veiksmų eigai reikšmingose ​​fronto dalyse. Dabar priešas turi mažiau galimybių aptikti oro taikinius. Tai savo ruožtu padeda mūsų kariams paleisti dronus ir geriau panaudoti kariuomenės aviaciją priekiniame sektoriuje, už kurį buvo atsakingas šis radaras. Be to, tokio komplekso sunaikinimas leidžia mūsų kariuomenei efektyviau atakuoti Rusijos taikinius tiesiogiai okupuotame Kryme.

Tai jau trečiasis SBU bepiločių orlaivių likviduotas „Nebo-U“ kompleksas, kurį likvidavo SBU bepiločiai orlaiviai. Pirmasis buvo sunaikintas Rusijos Federacijos Belgorodo srityje, antrasis – balandžio viduryje Brianske. Svarbu tai, kad brangios rusiškos technikos sunaikinimą atliko pačios tarnybos sukurti dronai. Be to, šių dronų kaina yra šimtus kartų mažesnė nei priešo radaro kaina. Tačiau kas Kryme skaičiuoja „akmenų iš dangaus“ kainą? Ir aš tikiu, kad jie ne kartą kris ant galvų Rusijos kolaborantams.

 

Apie tai savo tinklaraštyje rašo Ukrainos politologas Oleksijus Holubeckis Cenzor.net.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(4)
(149)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: