„Rusijos šnipas.“ Ką skelbia Arestovyčius (Video)  ()

Atsiprašė ir pasiūlė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 31 d., buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius per „Facebook“ susisiekė su Ukrainos publicistu Vitalijumi Portnikovu su atsiprašymu ir pasiūlymu diskutuoti.

Gegužės 27 d. Rusijos teisininko ir tinklaraštininko Marko Feigino „YouTube“ kanale įvyko srautas, kurio metu Portnikovas ginčijosi su Rusijos žurnaliste Julija Latynina dėl „imperatoriško palikimo“.

Po to Arestovyčius „Facebook“ paskelbė keletą įrašų, kuriuose įžeidinėjo Feiginą ir Portnikovą. Visų pirma, gegužės 28 d., jis užsiminė, kad publicistas tariamai buvo Rusijos šnipas, nes studijavo Maskvoje, taip pat pavadino jį „agentu žiurke“.

„Noriu jūsų viešai atsiprašyti už įžeidimus, kuriuos padariau savo ankstesniuose pranešimuose. Atsiprašau ir kviečiu į viešą diskusiją“, – vaizdo žinutėje sakė Arestovyčius.

Tą pačią dieną Feigino „YouTube“ kanalo sraute Portnikovas pakomentavo Arestovyčiaus kvietimą. Jis pažymėjo, kad diskusijos su Latynina buvo skirtos „skirtingam supratimui apie situaciją, kuri egzistuoja tarp Rusijos ir, galbūt, Ukrainos publicistų“, o Arestovyčius „pozicionuoja save kaip Ukrainos visuomenės veikėją“.

 

„Tai tik vidinės Ukrainos diskusijos, ir aš manau, kad mano pozicija čia yra absoliučiai konkreti, kaip jau sakiau, aš kalbuosi Ukrainoje su tais žmonėmis, kurie man yra įdomūs Ukrainos valstybės projekto raidos požiūriu. Manau, kad čia nėra apie ką kalbėti, kaip sakoma, nėra prasmės po šių Rusijos ir Ukrainos debatų rengti Ukrainos vidaus debatus dėl tos paprastos priežasties, kad čia, Ukrainoje, mes laikomės tos pačios valstybinės pozicijos“, – sakė Portnikovas.

Pasak jo, jis gali „be jokių diskusijų“ rasti bendrą kalbą su žmonėmis, kurie „nori kurti Ukrainą“.

 

Birželio 1 d. Portnikovas socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad nebendrauja „su sukčiais, vidutinybėmis, aferistais ir bepročiais“ bei jų nepalaiko, o „tiems, kurie tai daro, visam gyvenimui lieka sugadinta reputacija“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(12)
(95)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: