Peržengtos visos raudonos linijos. Smūgiai Rusijos kariniams taikiniams (Žemėlapis)  ()

Rašomas naujas karo Ukrainoje skyrius: JAV leidimas pulti Rusijos objektus yra „raudonų linijų peržengimas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai teigia, kad JAV prezidento Joe Bideno leidimas Ukrainai pulti Rusiją JAV pagamintais ginklais yra „esminis politikos pokytis“ ir „asmeninių raudonų linijų peržengimas“. Nors leidimas taikomas tik „savigynai“ ir neapima tolimojo nuotolio ginklų naudojimo, šis žingsnis, pasak politologų, „gali būti visiškai naujas skyrius kare, kurį Rusija kariauja prieš Ukrainą“, rašo „Defense Romania“ cituodami „The New York Times“.

Pasak „The New York Times“, birželio 30 d. paskelbtas JAV administracijos sprendimas „yra pirmas kartas, kai Amerikos prezidentas leido suduoti ribotus atsakomuosius karinius smūgius artilerijai, raketų bazėms ir vadavietėms, esančioms branduolinį ginklą turinčio priešo teritorijoje“.

Žurnalistai pažymi, kad nors Baltieji rūmai šį sprendimą laiko ribotu, leidžiančiu ukrainiečiams suduoti prevencinį smūgį tik tuo atveju, jei jie matytų įrodymų, kad ruošiamasi puolimui, arba kaip atsaką į Rusijos apšaudymą netoli Charkivo, „jo pasekmės akivaizdžiai yra daug gilesnės“.

 

Apžvalgininkai šį sprendimą vadina „geru žingsniu teisinga kryptimi“, tačiau teigia, kad tai turėtų būti tik pirmas žingsnis, po kurio Ukrainai turėtų būti leista „smogti visiems svarbiems kariniams taikiniams, remiantiems Rusijos invaziją į Ukrainą“.

„Daugelis žinomų aerodromų ir karinių objektų yra pasiekiami“, – rašo karo ekspertas George‘as Barrosas iš Karo studijų instituto (ISW), X (buvęs „Twitter“) svetainėje paskelbęs JAV ATACMS raketų sistemų veikimo zonos žemėlapį.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: