„3 kartus greičiau ir 4 kartus pigiau nei Vakarai.“ Bauginanti žinia iš Rusijos  (8)

Rusija ne tik gamina amuniciją gerokai pigiau nei Vakarai, bet pagal gamybos mastą gerokai lenkia dabartines Vakarų šalių galimybes.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Defense Visual Information Distribution Service (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/several-155-mm-shells-sit-lined-up-in-preparation-for-26be50

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bauginanti žinia iš Rusijos. Rusijos amunicijos gamyba spartėja. Remiantis JAV konsultacijų bendrovės „Bain & Company“ duomenimis, kuriuos cituoja Ukrainos svetainė „Defense Express“, Rusija gamina amuniciją 3 kartus greičiau ir 4 kartus pigiau nei Vakarai.

Nors Vakarų šalys užsibrėžė tikslą 2024 metais pagaminti 1,3 milijono vienetų 155 mm artilerijos sviedinių, Rusija per tiek laiko turėtų pagaminti net 4,5 milijono vienetų 152 mm sviedinių.

Be to, kai 155 mm sviedinio kaina Vakaruose turėtų siekti maždaug 4 000 USD, Rusija pagamina artilerijos sviedinį už 1000 USD. Ši disproporcija turi reikšmės situacijai fronte.

[EU+Kuponai] Naujausių „KTC“ žaidimų monitorių premjera. Aukščiausia klasė už juokingas kainas. Ribotas kiekis
2007 3

„KTC“ naujosios serijos išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-06-11

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

2) „KTC H27T22“ - 27 colių, QHD, 165Hz žaidimų monitorius, išbandytas ir rekomenduojamas technologijos.lt

3) „KTC G27P6“ - 27 colių, LG OLED, QHD, 240Hz

Išsamiau

Į tai atkreipia dėmesį ukrainiečiai, pažymėdami, kad į kiekvieną jų paleistą sviedinį Rusija gali atsakyti penkiais savo. Tai veda prie disproporcijų artilerijos kovose, riboja Ukrainos karių galimybes, o kartu verčia labai taupiai naudoti turimą amuniciją.

Tačiau, priešingai cituotiems duomenims, verta paminėti faktą, kad Vakarai sistemingai kas mėnesį didina amunicijos gamybą. Kai 2023 m. rudenį amunicijos atsargos buvo pavojingai mažos, sprendimas buvo perkelti į Ukrainą amerikiečių kasetinę amuniciją DPICM.

Šis ginklas – dėl savo daug didesnio efektyvumo – iš dalies kompensavo mažesnį artilerijos ugnies intensyvumą, kurį galėjo sau leisti Ukrainos kariuomenė.

Tuo pačiu, kai dabar sunaudojama maždaug 2000 vnt. 155 mm sviedinių per dieną, vien JAV padidino savo produkciją nuo 8 iki 24 tūkst. vienetų per mėnesį. Gamybos mastai nuolat auga ir – kaip interviu Lenkijos žiniasklaidai aiškino į atsargą išėjęs JAV jūrų pėstininkų korpuso pulkininkas Markas Cancianas – 2024 metų pabaigoje vien JAV turėtų pagaminti 80 tūkst. artilerijos sviedinių kas mėnesį.

 

Todėl, nors informacija apie Rusijos karinę pramonę neramina, verta prisiminti, kad militarizuota Rusijos ekonomika išnaudoja visą savo potencialą. Tuo pat metu Vakarai – ekonomiškai keliasdešimt kartų stipresni – ilgainiui kuria savo pajėgumus, sistemingai didindami gamybos mastą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(7)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (8)