„Kyjivas per penkis mėnesius.“ ISW skelbia skaičius  ()

Rusai bandydami užimti šias Ukrainos teritorijas patyrė baisių nuostolių, ypač Vovčansko kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų institutas (ISW) apskaičiavo Ukrainos teritorijų plotą, kurį Rusijos armija užėmė 2024 m. Nenuostabu, kad Rusijos gynybos ministerija pateikia daug didesnius skaičius.

Andrejus Belousovas dar nespėjęs atsisėsti į Sergejaus Šoigu paliktą Rusijos gynybos ministro kėdę, jau buvo pareiškęs apie Rusijos armijos sėkmę. Pasak jo, okupantams pavyko užimti apie 900 km² Ukrainos teritorijų.

Tačiau ISW teigia, kad nuo metų pradžios rusai užėmė 752 km². Taigi, per penkis šių metų mėnesius šis skaičius net nepasiekia Kyjivo ploto, kuris yra 839 km².

Jei imsime duomenis iki gegužės 10 d., kai prasidėjo puolimo operacija Charkivo srities šiaurėje, skaičius bus dar kuklesnis.

„ISW anksčiau apskaičiavo, kad Rusijos pajėgos nuo 2024 m. sausio 1 d. iki 2024 m. balandžio 29 d. užėmė apie 516 km²“, – nurodė Karo studijų institutas.

Rusai bandydami užimti šias Ukrainos teritorijas patyrė baisių nuostolių, ypač Vovčansko kryptimi. 2024 m. sausio–balandžio mėnesiais per mėnesį jie netekdavo vidutiniškai apie 30 tūkst. karių. Gegužę – beveik 40 tūkst. karių.

 

JAV Nacionalinio saugumo agentūra pareiškė, kad Rusijos puolimas Lipcų ir Vovčansko srityje buvo nesėkmingas. Ukrainos gynybos pajėgos užtikrintai stabilizavo frontą, o okupantai patyrė didelių nuostolių. Tai buvo pasiekta dar prieš tai, kai JAV leido panaudoti savo ginklus šioje fronto dalyje smogti šalies agresorės teritorijai. Tai oficialiai paskelbė Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: