[ŽT] Rusai panikuoja! Propaganda negali patikėti, kas įvyko Charkivo regione (Video)  ()

Pagal pirminį planą, rusai vos per porą dienų turėjo užimti Vovčanską ir netrukus turėjo priartėti prie Charkivo miesto taip, kad norėdami galėtų jį apšaudyti artilerija. Tačiau jų progresas iš karto buvo sustabdytas ir dabar ukrainiečiai atsiima žemes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai manė, kad užklups ukrainiečius Charkivo srityje visiškai nepasiruošusius. Jie manė, kad fronto linija ir taip yra per ilga, kad ukrainiečiai dar turėtų jėgų ginti ir Charkivo sritį. Tačiau jų pažanga buvo sustabdyta ir dabar rusai pereina į gynybą.

Rusų propagandistas Aleksandras Kocas taip apibūdino situaciją: „Priešui sviedinių nebetrūksta. Jie taip pat turi platų dronų asortimentą. Prie pasiektų ribų vyksta laipsniškas įsitvirtinimas ir pamažu pereiname į aktyvią gynybą, nes bandydami eiti toliau prarastume daug savo žmonių. Ir matome, kad, sprendžiant iš priešo elgesio, jis Charkivo srityje ruošia rimtą kontrpuolimą“.

 

Ukrainiečiai po truputį laisvina teritoriją. Dabar, kai Charkivo gynybai galima pasitelkti ir HIMARS smūgius prieš taikinius Rusijos teritorijoje, gynyba potencialiai bus lengvesnė. Rusai jau ruošėsi įsiveržti ir į Sumų sritį, kad ištampytų ukrainiečių pajėgas kiek įmanoma ilgesnėje fronto linijoje, bet tokie bandymai jiems kainuoja didžiulius nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: