„Nebūtinai.“ Netolima Krymo tilto ateitis  ()

Laikinai okupuotame Kryme Ukrainos ginkluotosios pajėgos neseniai sunaikino keturis Rusijos laivus, kurie dalyvavo Krymo tilto apsaugoje. Be to, sunaikintas keltas, kuriuo buvo gabenama dalis atsargų okupantams Pietų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio karo stebėtojas Davidas Sharpas teigia, kad šie Ukrainos pasiekimai nebūtinai rodo, kad ruošiamasi sunaikinti Krymo tiltą. „Tai nebūtinai yra pasirengimas sunaikinti Krymo tiltą. Tačiau galime pasakyti, kad tai yra užuomina. Kai kalbame apie gana sunkių ginklų, pavyzdžiui, „Neptūn“ raketų, naudojimą, ir kai tai atsitinka šalia Krymo tilto, tai, žinoma, yra užuomina. Kai įvykdomas smūgis, tai rodo, kad priešo oro gynyba neveikia arba veikia tik iš dalies“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, sunaikinta perkėla Kryme buvo alternatyva Krymo tiltui. „Yra žinoma, kad saugumo sumetimais per Krymo tiltą nevažiavo sunkvežimiai, jie buvo gabenami keltu. Taip, perkėla turi didelę reikšmę, bet čia, žinoma, reikia žinoti karinius ir ekonominius niuansus. Turite tiksliai žinoti, kas keliama. Su laivais klausimas yra šiek tiek kitoks. Tai savaime yra materialinė ir viešųjų ryšių žala. Apskritai, atakos vykdomos prieš svarbiausius objektus, esančius greta Krymo tilto. Galime sakyti, kad šie smūgiai yra savarankiški savo prasme“, – aiškino Sharpas.

 

Sharpas pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip Krymo okupantams primena, kad ukrainiečiai bet kada gali pasiekti nelegalų Krymo tiltą. Tačiau sprendimas jam smūgiuoti yra ne tik karinis, bet ir politinis klausimas.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: